Сергій Машковський: «Громада має отримувати користь від видобутку корисних копалин на її території, зокрема і бурштину»

Сергій Машковський: «Громада має отримувати користь від видобутку корисних копалин на її території, зокрема і бурштину»

17.09.14 17:10 0 643
Під час брифінгу з актуальних питань життєдіяльності області голова облдержадміністрації Сергій Машковський відповідав на різні запитання журналістів.

Зокрема представники ЗМІ області цікавилися тим, що під час сесії обласної ради 11 вересня очільник області ініціював створення комісії щодо можливого утворення комунального підприємства з видобутку бурштину. Чи проводиться робота в цьому напрямку?

Сергій Машковський довів до відома журналістів інформацію, що в області офіційно мають дозволи на видобуток корисних копалин 206 підприємств, але активно працюючих з них майже вдвічі менше – 125. За словами посадовця, приблизно 70% організацій, які зареєстровані, але офіційно не ведуть свою діяльність, є підприємствами, що працюють в тіні.

«На кожній нараді з правоохоронними органами ставлю завдання запобігати незаконному видобутку корисних копалин, особливо бурштину. Для того, щоб подолати такі явища, нам потрібно легалізувати цей видобуток. Тому й була моя ініціатива вивчити можливість створення комунального підприємства по видобутку бурштину», - наголосив Сергій Машковський.

Очільник області також переконаний, що держава повинна на цьому заробляти гроші, а місцева громада отримувати користь від видобутку корисних копалин на її території. Тому він ініціював розроблення проекту для укладання угод з інвесторами і з тими, хто займається видобутком, у яких обов'язково буде прописана соціальна складова. Так у місті, селищі чи районі, де вони працюють, громада повинна відчувати поліпшення та отримувати користь від того, що на їх території ведеться видобуток.

Сергій Машковський повідомив, що робота зі створення такої комісії ще триває, адже до неї повинні увійти депутати, фахівці у цій галузі та за бажанням громадські активісти.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцький ЦНАП має стати ...

КОМЕНТАРІ