Житомирщина: у військовому госпіталі розпочалася акція «Книга для нашого захисника»

Житомирщина: у військовому госпіталі розпочалася акція «Книга для нашого захисника»

17.09.14 12:32 0 709
За ініціативою голови облдержадміністрації Сергія Машковського департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації започатковано акцію «Книга для нашого захисника». Її метою є збір актуальної історичної, краєзнавчої, науково-популярної та художньої літератури для передачі у військовий госпіталь, де лікуються наші земляки, учасники антитерористичної операції. До акції долучилися Житомирська обласна організація спілки письменників України, Житомирське комунальне книжково-газетне видавництво «Полісся», приватні видавничі підприємства «Рута», «Волинь», ФОП «Євенок О.О.», які передали 150 книжок. Аби пришвидшити одужання поранених хлопців, сприяти їх психологічній реабілітації, свої твори подарували Михайло Пасічник, Георгій Мокрицький, Віктор Васильчук, Василь Головецький, Марія Павленко, Анатолій Кондратюк, Василь Сташук, Олександр Чирков, Геннадій Махорін, Олександр Кухарчук, Володимир Савченко, Людмила Крикливець та інші.

Перша добірка книг була вручена воякам, що перебувають у Житомирському військовому госпиталі, 16 вересня. Під час заходу кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зазначив: «Наша країна живе зараз у надзвичайних умовах – йде неоголошена війна. Багато хто з хлопців, що повертаються з місць бойових дій, потребує психологічної реабілітації та підтримки. Влада, громадські організації і просто небайдужі громадяни дійшли висновку, що, окрім ліків, одним із дієвих засобів одужання є книжка. Я сподіваюсь, що слово, поезія допоможе воякам забути про біль, нанесений війною, швидше одужати і долучитися до нашого суспільства з метою розбудови мирної, квітучої та щасливої України».

За словами Ярослава Лагути, питання реабілітації воїнів АТО – на особливому контролі обласної влади. Однак до цієї благородної справи приєднуються представники громадських організацій, волонтери, прості житомиряни і жителі області. «Ніколи наше суспільство не було таким єдиним у бажанні допомогти, підставити плече, щоб максимально підтримати наших бійців. І що б ми не робили, ми не можемо уявити, що зробили для всіх нас ці мужні хлопці», - вважає посадовець.

Начальник госпіталю, полковник медичної служби Олександр Серебряков висловив щиру вдячність волонтерам, органам влади за увагу, яку вони виявляють до пацієнтів госпиталю. За його словами, заклад працює в дуже складних умовах. На у госпіталі на двохстах ліжках знаходяться 356 хворих, в тому числі на реабілітації перебуває 141 воїн АТО, з них 22 поранених. Є велика кількість хворих, які мають певні психологічні розлади. І шня подія, переконаний Олександр Серебряков, стане одним із факторів психологічної реабілітації: «Думки хлопців, що побували на війні, дуже важливо перенести в іншу площину. А що може бути краще, ніж читання цікавих книжок».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковинські УБОЗівці ...

КОМЕНТАРІ