В Чернігівській області начальник управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко запевнив представників мас-медіа, що ситуація із забезпеченням пожежної та техногенної безпеки регіону знаходиться під постійним контролем рятувальників

В Чернігівській області начальник управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко запевнив представників мас-медіа, що ситуація із забезпеченням пожежної та техногенної безпеки регіону знаходиться під постійним контролем рятувальників

17.09.14 15:07 0 714
15 вересня в Чернігівському обласному управлінні ДСНС відбулась прес-конференція керівництва управління та регіональних мас-медіа з нагоди професійного свята Дня рятівника. Зокрема, начальник управління полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко, його заступники обговорили з журналістами проблемні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки регіону. Під час спілкування задавались різні питання, проте, одним з найбільш гострих - про роботу рятувальників, які працюють на Сході України та щодо забезпечення нормальних умов існування вимушених переселенців.

Як зазначив Ігор Федоренко: "Рятувальники України не залишаються осторонь тієї біди, яка прийшла на Схід нашої Держави. Звільнені українською армією населені пункти повертаються до нормального мирного життя. Допомагають їм у цьому рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, серед яких і Чернігівські фахівці. З 27 липня піротехніками обласного управління, які і на проводять роботи з розмінування населених пунктів Луганської та Донецької областей, знешкоджено майже 1 тисячу вибухонебезпечних предметів. Серед них, 200 снарядів різного калібру, близько 150 протитанкових, мінометних та інших мін, 460 гранат різноманітних типів, близько 700 кг вибухової речовини та кілька тонн пороху. Проведено обстеження території на загальній площі 4,5 га. Крім того, понад три тижні група у складі 21 співробітника в м. Сватове Луганської області забезпечує роботу транзитного пункту для жителів, які тимчасово покинули територію проведення антитерористичної операції. Наші рятувальники мають необхідне обладнання та спорядження, аби забезпечувати життєдіяльність наметового містечка, що розраховане на тимчасове розміщення понад 200 осіб".

В ході спілкування розглянуті питання щодо покращення стану забезпечення пожежної та техногенної безпеки регіону. Це стало результатом тієї роботи, яка була проведена рятувальникам, аби громадяни почували себе у безпеці. Зокрема, саме відпрацюваннями житлового сектору та подвірними інструктажами, які щотижнево проводять підрозділи УДСНС спільно з органами виконавчої влади на місцях, правоохоронними та органами соціального захисту досягнуто зменшення загибелі людей під час пожеж, на водних об'єктах та в результаті надзвичайних подій.

Крім того, незважаючи на несприятливі фактори та недостатність фінансування, поставлені перед Управлінням ДСНС завдання виконуються на належному рівні. З початку року пожежно-рятувальні підрозділи 1166 раз виїздили на ліквідацію пожеж, 23 на надання допомоги при ДТП, 1282 - на пожежно-тактичні навчання та заняття, 4322 - відпрацювання нормативів і заняття в апаратах захисту органів дихання. Результат цієї роботи - 83 врятованих наших співвітчизника, не допущено знищення вогнем 1401 будівлі та споруди, 186 голів худоби, 109 тонн грубих кормів, 92 одиниці техніки та матеріальних цінностей на суму майже 70 млн. грн.

Не оминули журналісти і проблемні питання служби. Проте, як запевнив Ігор Федоренко, незважаючи на те, що гостро стоять питання в забезпеченні підрозділів спеціальною технікою і засобами, обласним Управлінням вживаються всі можливі заходи щодо зміцнення техногенної та пожежної безпеки в державі та області. Громадяни повинні почувати себе захищеними і бути впевненими, що в разі надзвичайної події вони не залишаться наодинці з небезпекою.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ