Міліціонери з Житомирського райвідділу розповіли підліткам про свою роботу

Міліціонери з Житомирського райвідділу розповіли підліткам про свою роботу

18.09.14 12:31 0 690
Екскурсії молоді до районних і міських відділів міліції в області тривають постійно. А днями до Житомирського РВ УМВС завітали особливі юні гості: їх знайомство з міліціонерами відбулося не за приємних обставин. Нині ж підлітків запросили дізнатися більше про діяльність правоохоронців, а заодно і поспілкуватися з ними.

Розпочалася екскурсія з оглядин чергової частини міліційного райвідділку. Черговий розповів дітям, що саме тут зосереджується уся інформація, яка надходить від громадян про факти вчинення кримінальних й адміністративних правопорушень, а також інші події. У середньому впродовж доби чергова частина отримує від 15 до 25 таких заяв і повідомлень. Також підлітки дізналися, хто входить до складу слідчо-оперативної групи, яка виїжджає на місце пригоди. Юним відвідувачам показали, де тимчасово утримуються затримані за вчинення злочину особи.

Продовженням екскурсії стала демонстрація спецзасобів, учбової зброї та валізи слідчого. Оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Людмила Левченко розповіла підліткам про встановлену адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення злочинів. Вона також попередила про шкідливість вживання тютюнових виробів, алкогольних напоїв і, тим паче, наркотичних засобів.

По юним обличчям було зрозуміло, що екскурсія справила на дітлахів неабияке враження.

– Один з наших обов'язків у роботі з молоддю – попередити біду і допомогти виправитись дитині, яка помилково ступила на криву стежину. З цією метою ми постійно зустрічаємось з дітьми у навчальних закладах, в дискусійних клубах, демонструємо їм фільми соціально-правової спрямованості. І якщо після нашого спілкування хоча б одній дитині отримана інформація допоможе – це вже позитивний результат нашої роботи, - підсумував начальник Житомирського РВ УМВС Олександр Мельник.

Житомирський РВ УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10-й батальйон ...
Наступна новина: В Луцьку у супермаркетах та ...

КОМЕНТАРІ