На Тернопіллі із зони бойових дій безкоштовно перевезли понад 11 тисяч пасажирів

На Тернопіллі із зони бойових дій безкоштовно перевезли понад 11 тисяч пасажирів

18.09.14 17:12 0 660
Укрзалізниця продовжує гуманітарні перевезення пасажирів із зони бойових дій. Станом на 16 вересня перевезли понад 11 тис. осіб на суму 1,14 млн. грн.

За інформацією департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення Укрзалізниці, в останні дні потік жителів Луганськоїта Донецької областей зменшився. Проте ще багато людей продовжує звертатися до залізничників за допомогою при виїзді з небезпечної зони.

Залізниці взяли на себе ще одну, не менш важливу гуманітарну місію. Багато переселенців їдуть у ті міста, де у них немає ні рідних, ні близьких, які могли б їм дати тимчасовий притулок. Для таких людей справжнім порятунком стають залізничні вокзали. На вокзальних комплексах великих міст вже давно діють створені за підтримки залізничників інформаційні центри, в яких біженці можуть отриматиконсультації щодо проживання, працевлаштування, отримання пенсій та вирішення інших життєвоважливих для них питань.

Окрім того, Укрзалізниця доручила працівникам вокзалів надавати переселенцям максимальну підтримку. Зокрема, вирішили безкоштовно надавати тим жителям Донбасу, які прибувають з дітьми, в користування кімнати відпочинку або кімнати матері та дитини на всіх вокзалах. У Тернополі є 6 таких кімнат, де тимчасово переселені жителі проживають протягом перших днів після прибуття.

Щодо ситуація в Донецькій і Луганській областях, вона залишається вкрай складною. Наразі пасажирського сполучення з Донецьком немає. Чимало біженців добирається до пункту відправлення приміськими поїздами.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ