На Тернопіллі на виклики рятувальників проводжатиме Пресвята Богородиця Неопалимої Купини

На Тернопіллі на виклики рятувальників проводжатиме Пресвята Богородиця Неопалимої Купини

18.09.14 14:10 0 684
До Дня рятувальника, в Управлінні державної служби надзвичайних ситуацій в Тернопільській області відкрили капличку з образом Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини, яка є покровителькою вогнеборців. Участь в урочистостях з нагоди відкриття святині взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

Чин освячення каплички 17 вересня здійснили владика Василій Семенюк, архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський та архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.

Як зазначив генерал-майор служби цивільного захисту у відставці Євгеном Лукавий заклали наріжний камінь ще 17 квітня, в День пожежної охорони України та поставили собі за мету звести святиню до 17 вересня.

«Від на виклики рятувальників проводжатиме Богородиця. І це важливо, адже ми маємо 1000 пожеж в рік, ліквідовуємо і знищуємо понад 3 тисячі вибухонебезпечних бойових предметів. Понад 25 разів на добу виїжджаємо на виклик, ризикуємо здоров'ям та життя, допомагаючи ближньому. Дякую усім працівникам і меценатам, які долучились до будівництва каплиці», - зазначив Євген Лукавий.

Подякував рятувальникам за жертовність владика Василій Семенюк, архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський. «День, коли ми освятили каплицю – надзвичайний, - наголосив він. – У 996 році Ярослав Мудрий посвятив ікону і віддав під покров Богородиці Київську Русь. ми віддаємо під її покров рятувальників, які часто ризикують здоров'ям та життям».

Божого благословення вогнеборцям побажав архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор. «Люди в давні часи в першу чергу звертались до Бога, коли траплялись надзвичайні ситуації. в рятувальників є сучасне устаткування, але все таки не в людських силах застерегти від усіх бід. Лише молитва допомагає зберегти здоров'я та життя. Тож нехай Бог благословить вас, щоб ви повертались з викликів живими та здоровими»я. – зазначив владика Нестор.

«Символічним є те, що саме у ваше професійне свято відкрили капличку з образом Божої Матері Неопалимої Купини. Сподіваюся, вона буде для вас підтримкою. Тут ви черпатимете духовне натхнення. Нехай щоразу, проводжаючи на виклики, Богородиця захищає вас своїм омофором», - додав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: безкоштовна ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ