На Тернопіллі свободівці вимагають докорінного очищення силових структур

На Тернопіллі свободівці вимагають докорінного очищення силових структур

18.09.14 09:43 0 822
17 вересня 2014 року в інформаційному агентстві "Укрінформ" члени Тимчасової парламентської слідчої комісії оприлюднили звіт за результатами перевірки використання коштів із Держб'юджету та перерахованих громадянами на підтримку армії. У складі комісії працювали народні депутати від ВО "Свобода" Олексій Кайда та Андрій Іллєнко.

За словами Олексія Кайди, люди віддають останні копійки для наших вояків на Сході, аби забезпечити їх харчами, бронежилетами й усім необхідним. "Тому було створено слідчу комісію, щоби перевірити ефективність використання благодійних та б'юджетних коштів. Висновок один – нам потрібно докорінно очистити силові структури! Те, що ми побачили, інакше як саботажем і зрадою назвати не можна. Тому "Свобода" вимагала раніше й наполягає нині, аби усі високопосадовці силових структур пройшли тест на детекторі брехні щодо державної зради та причетності до фінансових зловживань. Адже не може бути такого, що в умовах війни на армію спрямовують кошти, а силові відомства свідомо затягують закупівлю озброєння та амуніції", – наголосив парламентар.

Як повідомив Олексій Кайда, на Міноборони зі спрямованих із резервного фонду Держб'юджету 6,94 млрд. грн. використало лише 44%. При цьому жодних об'єктивних причин для зволікання з використанням отриманих коштів слідча комісія не виявила: "Держприкордонслужба з 852 млн. грн. використала 31,2%. І це йдеться про державний кордон! Нагадаю, як наприкінці червня тодішній міністр оборони і голова Держприкордонслужби рапортували про те, що "кордон повністю на замку". Натомість бачимо, як Росія чи не щодня постачала і постачає військову техніку бойовикам. Ніхто ні за що не поніс відповідальності – всі генерали лишилися на своїх місцях, а на фронті гинуть наші хлопці. Може, варто сформувати генеральський батальйон і відправити цих генералів на передову?.."

Своєю чергою, Андрій Іллєнко підкреслив, що серед найбільших недоліків у процедурі витрачання коштів, які виявила слідча комісія, – б'юрократизм, непрофесіоналізм та відвертий саботаж з боку посадових осіб. Він також звернув увагу на розслідування зловживань у галузі торгівлі військовою технікою, озброєнням та майном армії.

Результати перевірки парламентська слідча комісія направила для реагування Президентові України, Кабміну, ГПУ, МВС та СБУ.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Житомирщина: 17-го вересня ...

КОМЕНТАРІ