Міністр юстиції Павло Петренко задоволений роботою Чернігівського Центру надання адміністративних послуг

Міністр юстиції Павло Петренко задоволений роботою Чернігівського Центру надання адміністративних послуг

18.09.14 12:52 0 650
Чернігівщина - позитивний виняток у складній ситуації щодо надання цих послуг по країні, зазначив міністр, який особисто проводить перевірки центрів надання адміністративних послуг у різних регіонах України.

Павло Петренко під час візиту 15 вересня зазначив, що запорукою якості адміністративних послуг, які надаються людям, є передача місцевим органам влади функцій і відповідальності за їх надання.

Згадав глава міністерства і кроки, які найближчим часом будуть здійснені Урядом. Зокрема, у п'ятницю Кабмін оприлюднив постанову про скорочення наполовину кількості контролюючих і інспекційних органів, обмеження функцій контролю і нагляду, введення мораторію до кінця року на перевірки підприємців.

Кроки по зменшенню бюрократії мають допомогти запобігти корупції, впевнений міністр. Реформуванню підлягатиме і доступ до державної служби, оскільки в умовах сьогодення випускники вузів фактично не можуть потрапити на держслужбу через відсутність досвіду роботи.

Начальник управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Микола Овсяник повідомив, що на сьогоднішній день у Чернігівському регіональному центрі надається 160 видів адміністративних послуг. Це – видача та зміна паспортів, висновки санепідемслужб, реєстрація суб'єктів господарювання - фізичних і юридичних осіб та багато іншого. З початку року до центру звернулось і отримало кваліфіковану допомогу більше 47 тисяч осіб.

За повідомленням дискусійного клубу "Експертна думка"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ