В Житомирській області воїни-артилеристи в умовах, наближених до бойових, опановують штатне озброєння

В Житомирській області воїни-артилеристи в умовах, наближених до бойових, опановують штатне озброєння

18.09.14 16:53 0 700
На одному з військових полігонів Житомирщини триває тактичне навчання мобілізованих військовослужбовців артилерійської бригади 8 Армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. Вдень та вночі особовий склад батарей здійснює бойові стрільби із штатних артилерійських засобів - гаубиць 2А65 «Мста-Б». Про це повідомляє представник Регіонального медіацентру Міністерства оборони України по Центральному регіону

підполковник Руслан Лінник.

Для практичної підготовки воїнів-артилеристів розроблені спеціальні програми навчань, які дозволяють інструкторам практично підготувати військовиків до різних тактичних ситуацій.

В заданих районах військовослужбовці відпрацьовують вогневі завдання при обороні, наступі, при відході, із забезпечення бойових дій загальновійськових підрозділів. Велику увагу інструктори, які брали участь в антитерористичній операції, звертають на питаннях маневрування батареї, ведення вогню із закритих позицій.

«Особовий склад на практиці має до автоматизму навчитися виконувати вправи із розгортання вогневих позицій, нанесення прицільного артудару по ворогу, швидкого відходу на вказані райони. За нормативами на все про все відводиться не більше 14-ти хвилин. Всі бійці прагнуть вдосконалюватися, навчатися, розуміють, які завдання і в яких умовах можуть виконувати», – зазначає в.о. заступника командира артилерійської бригади капітан Олександр Шевченко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ