В Житомирській області за добу до регіонального штабу з питань розміщення переселенців в середньому звертається від 10 до 30 осіб

В Житомирській області за добу до регіонального штабу з питань розміщення переселенців в середньому звертається від 10 до 30 осіб

18.09.14 12:02 0 726
Про це повідомила директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна. Під час засідання регіонального штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області, вона доповідала про роботу з переселенцями.

Галина Корінна повідомила, що станом на 15.09.2014 року до департаментів та управлінь облдержадміністрації, обласних і районних (міських) установ та організацій, райдержадміністрацій, міськвиконкомів надійшло 9423 звернення від громадян, які прибули з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції.

Найбільше звернень надійшло до Житомирського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (3371 звернення) із з'ясування інформації про наявність житла, відновлення втрачених документів, отримання соціальних виплат та можливості працевлаштування. З них вирішено 642 звернення соціально-педагогічного характеру, 936 звернень соціально-економічного характеру, надано 275 психологічних та 1518 інформаційних послуг.

Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста України отримала 1091 звернення щодо надання гуманітарної та матеріальної допомоги. Задля вирішення цих питань надана допомога в загальній кількості близько 171532 тис. гривень.

Головне управління Пенсійного фонду України в області отримало 1438 звернень щодо отримання допомоги з оформлення документів для нарахування пенсій за місцем тимчасового проживання. Звернення розглянуті та вирішені.

В Управлінні державної міграційної служби в Житомирській області зареєстровано 430 звернень громадян щодо реєстрації місць перебування. До департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації надійшло 653 звернення. Зокрема, 341 звернення з приводу лікування, 14 – взяття на облік в жіночій консультації, 263 – профогляд дітей, 8 – видачп довідки для влаштування дітей до дитячих садків, 14 разів були прийняті пологи та 13 – проведений професійний огляд для працевлаштування.

У Житомирській обласній службі зайнятості зареєстровано 455 звернень. Зокрема, 70 осіб працевлаштовано, 169 отримали статус безробітного та 139 особам призначено виплату по безробіттю. Управління освіти і науки облдержадміністрації отримало 897 звернень щодо влаштування дітей до навчальних закладів.

За оперативними даними, до управлінь праці та соціального захисту населення області для отримання державної соціальної допомоги звернулося 43 особи, які приїхали з АР Крим та м. Севастополя, і 329 – з Донецької та Луганської областей. З них 39 заявникам, які приїхали з Криму, та 165 зі сходу призначено державну допомогу за новим місцем проживання. Проведено виплату 39 громадянам з АР Крим та 53 громадянам з Донецької області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові світловідбивач на ...

КОМЕНТАРІ