Сергій Машковський: «Зараз ми акцентуємо увагу на інвестиційній привабливості регіону»

Сергій Машковський: «Зараз ми акцентуємо увагу на інвестиційній привабливості регіону»

18.09.14 17:17 0 691
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко та заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський взяли участь у робочій зустрічі з делегацією Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, що відбулася 17 вересня.

Сергій Машковський наголосив на тому, що український та чеський народи завжди жили в мирі та злагоді, а в контексті євроінтеграційного курсу нашої держави дружні відносини між Україною та Чехією будуть зміцнюватися та розвиватися.

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Лубомір Заоралек подякував керівництву області за гостинність і привітав Україну з ратифікацією Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Він зокрема зазначив: «Українське питання є важливою складовою чеської політики на фоні останніх подій у вашій держави. Чехія готова поділитися своїм досвідом європейської інтеграції. Ми будемо раді допомогти Україні, оскільки маємо спільну історію». Лубомір Заоралек звернув увагу на те, що його країна вболіває за припинення конфлікту на сході України і спільно з Євросоюзом докладає зусиль до цього та готова сприяти відбудові Донецької та Луганської областей. Міністр повідомив, що мета його візиту в Україну – це не лише підтримка земляків, а й сприяння розвитку й процвітанню нашої держави.

Лубомір Заоралек позитивно оцінив дотримання демократичних норм під час виборів Президента України в травні цього року та висловив сподівання, що парламентські вибори відбудуться за такою ж процедурою. Він переконаний, що волевиявлення громадян дозволить сформувати сильний уряд, який виведе нашу державу із кризи і зробить її надійним економічним партнером.

Сергій Машковський подякував Міністру закордонних справ Чеської Республіки за підтримку України. Він зазначив: «Ми визначилися зі своїм євроінтеграційним вибором і тепер мусимо його відстоювати. Цей напрямок є для нас незмінним. Першим кроком стали вибори Президента Україна, а наступним будуть вибори до Верховної Ради, після яких ми отримаємо ще один важіль впливу для зміцнення європейських цінностей».

Підбиваючи підсумки зустрічі, голова облдержадміністрації наголосив: «Житомирська область відкрита до співпраці. Зараз ми акцентуємо увагу на інвестиційній привабливості регіону і будемо раді, якщо підприємства та компанії відкриватимуть тут свої потужності. У цьому контексті я, як голова облдержадміністрації, сприятиму підтримці таких ініціатив». Сергій Машковський запропонував чеській делегації в майбутньому регулярно проводити подібні зустрічі і висловив сподівання, що вони будуть відбуватися лише з приємних приводів.

Учасники зустрічі обмінялися пам'ятними подарунками та вирушили на урочисте відкриття меморіальної дошки з метою вшанування пам'яті житомирських чехів, розстріляних 28 вересня 1938 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Влада зустрілися з ...

КОМЕНТАРІ