Житомирщина: 17-го вересня – свято ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина»

Житомирщина: 17-го вересня – свято ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина»

18.09.14 09:45 0 785
17-го вересня працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзначають своє професійне свято – День Рятівника. Дата, 17-те вересня, була обрана невипадково – це день вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина», яка з давніх-давен вважалася захисницею людей від пожеж та стихійних лих, а також оберегом пожежників-рятувальників.

Перші літописні згадки про чудотворну ікону Божої матері «Неопалима Купина» сягають ще початку 14-го століття, коли її принесли на наші землі ченці з Палестини. Згодом її чисельні копії розійшлися по всій Російській імперії.

Усі вірні Неопалимівської церкви помічали, що у них дуже рідко виникають пожежі, а коли й бувають, то дуже незначні. Цей факт одностайно приписували особливому покровительству ікони.

Помітили й вогнеборці захисну чудотворність «Неопалимої купини». Після того, як особовий склад Сумського гарнізону пожежної охорони взяв участь у панахиді у день цієї ікони, жодного випадку загибелі або травмування пожежних під час надзвичайних ситуацій не було.

Ікона Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» - є оберегом пожежних та рятувальників.

P.S. Неопалима Купина – в П'ятикнижжі палаючій, але не згораючій кущ тернини, в якому Бог з'явився Мойсеєві, який пас овець у пустелі поблизу гори Синай. Коли Мойсей підійшов до куща, щоб подивитися, «чому кущ горить вогнем, але не згорає», Бог звернувся до нього з палаючого куща, закликавши вивести народ Ізраїлю з Єгипту в Обітовану землю.

Швидше за все, реальним прообразом Неопалимої Купини послужила рослина ясенець білий, який зустрічається на Синайському півострові. Вона виділяє летючу ефірну олію, яка легко запалюється на сонці.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На ювілейному концерті ...

КОМЕНТАРІ