У Львівській області Ірина Сех відвідала освітні заклади, які оновлюють за сприяння фонду соціальних інвестицій

У Львівській області Ірина Сех відвідала освітні заклади, які оновлюють за сприяння фонду соціальних інвестицій

18.09.14 10:48 0 767
Народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех та голова Буської райдержадміністрації свободівець Богдан Гринишин відвідали освітні заклади Буського району на Львівщині, які беруть участь в проекті сприяння розвитку соціальної інфраструктури за підтримки Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ). Зокрема, представники влади побували Буській загальноосвітній школі №1, Андріївській школі, у дитячому садочку "Курочка Ряба" с. Сторонибаби.

"Коли я ще як депутат Львівської обласної ради ініціювала обласну програму мікропроектів за підтримки Українського фонду соціальних інвестицій, знайшлося чимало скептиків: мовляв, як так може бути, що якийсь фонд даватиме 80% коштів на ремонт шкіл чи садочків у наших селах? І ми бачимо, що так буває. Просто не треба опускати рук, не треба нарікати на те, що немає грошей, а шукати можливості фінансування. Виграли ті громади, які виявили активність і наполегливість, взяли участь в конкурсі й знайшли необхідні кошти, щоб профінансувати свою незначну частку", - зазначила Ірина Сех.

Як розповів Богдан Гринишин, 4 липня було підписано договори на виконання ремонтно-будівельних робіт у школах с. Андріївка, с.Задвір'я та м. Буськ, а вже видно результат. "Скажімо, для Буської ЗОШ №1 фінансування становить 1млн 200 тис грн., при цьому місцева громада мала вкласті 15 тис., ще 105 тис. – з районного бюджету, 120 – з обласного, а решту – 960 тисяч надає Український фонд соціальних інвестицій. Також в проекті беруть участь дитячий садочок "Калинонька" в Красному та Народний дім в с. Топорів. Загалом цього року в Буському районі передбачено освоїти 8 млн 155 тис. грн. за проектом Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, причому 6,524 млн із цієї суми фінансують німецькі партнери", - зазначив він.

Проект Сприяння розвитку соціальної інфраструктури на 80% фінансується урядом Німеччини через німецький банк розвитку КРМ, впроваджує мікропроекти на рівні сіл та маленьких міст і передбачає проведення ремонтно-будівельних робіт, придбання обладнання, проведення навчання та консультаційних послуг для громад. Реалізовуються вони на базі об'єктів соціальної сфери - шкіл, дитячих садочків, амбулаторій, ФАПів, народних домів, бібліотек тощо.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ