Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відбулися збори з нагоди Дня рятівника

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відбулися збори з нагоди Дня рятівника

18.09.14 10:01 0 692
17 вересня в актовій залі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Івано-Франківській області пройшли і заходи з нагоди відзначення професійного свята - Дня рятівника.

У залі зібралися представники різних поколінь вогнеборців: ветерани, які пройшли тернистий шлях важкої роботи, офіцери, які пережили не один виклик життя та ще молоді, повні перспектив працівники. Окрім них, на збори запросили керівництво Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради, силових структур, представників організацій та навчальних закладів, керівників об’єктів та підшефних.

Зі словами привітання до рятувальників та почесних гостей заходу звернувся начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Володимир Володимирович Чернецький.

«Наше цьогорічне відзначення Дня рятівника проходить у важкий і скорботний для України час - в час оголошеного перемир'я, яке періодично порушується з протилежної сторони, в час, коли антитерористична операція переросла у повномасштабну війну з Росією, коли українські матері, сестри і дружини ховають і оплакують своїх чоловіків, синів та братів, а героїчні військові підрозділи, підрозділи Національної Гвардії, добровільні збройні формування ведуть кровопролитні бої за кожен метр української землі, - сказав очільник обласного рятувального відомства. - До цього часу в уяві кожного рятувальника були надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру. Цивілізаційні виклики цього року призвели до того, що надзвичайні ситуації суспільно-політичного характеру трансформувалися у надзвичайну ситуацію військового чи воєнного характеру. За цих умов урізноманітнилась діяльність рятувальної служби. День рятувальника – це день людей героїчної професії, людей з вогнем в серці та холодним розумом, змістом життя яких став виклик сьогодення, які завжди готові прийти на допомогу людям».

Усіх рятувальників, чиї життя обірвалися при виконанні службового обов'язку, а також Героїв Небесної сотні вшанували хвилиною мовчання.

До рятувальників зі словами щирої подяки, привітаннями та визнанням їхнього величезного внеску у безпеку нашої держави звернулися голова Івано-Франківської ОДА Олег Романович Гончарук та інші високопосадовці – і цивільні, і військові. Усі бажали працівникам пожежно-рятувальної служби мирного неба, міцного здоров’я, спокою та якомога менше тривожних викликів.

На заходи до рятувальників завітали їхні підшефні. Уже кілька років поспіль підшефними Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області є Снятинський дитячий будинок-інтернат та Микуличинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат.

Усі присутні мали можливість передивитися документальний фільм про щоденну нелегку роботу працівників пожежно-рятувальної служби.

У цей визначний день було вшановано і ветеранів, і кращих працівників служби. Вони отримали грамоти та подяки від облдержадміністрації, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Управління ДСНС в області, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України. Також було вручено чергові спеціальні звання.

Грамотою Управління ДСНС в області був нагороджений і номінант Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року» Федір Степанович Пукіш, котрий 23 березня врятував свою родичку на водоспаді Пробій.

Начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький отримав відзнаку Міністерства внутрішніх справ Румунії 3 ступеня "За значний вклад в розвиток партнерських відносин Румунії та України".

Грамотами Управління ДСНС в області нагородили також переможців конкурсів на кращий малюнок та найкращу творчу роботу про оперативно-рятувальну службу Прикарпаття.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Дрогобичі вшанували ...

КОМЕНТАРІ