В Івано-Франківській області у мікрорайоні Пасічна постане нове пожежне депо

В Івано-Франківській області у мікрорайоні Пасічна постане нове пожежне депо

18.09.14 08:10 0 744
Саме у день професійного свята рятувальників – 17 вересня – у нашому місті відбулася справді знакова для краян подія: було закладено перший камінь у фундамент майбутньої будівлі пожежного депо у мікрорайоні Пасічна. У церемонії взяли участь керівництво Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, представники міської влади та духовенство.

Будівництво пожежного депо у Пасічній – вимога часу. Досі безпеку Івано-Франківська, чисельність мешканців якого сягає 250 тисяч осіб, охороняли два пожежно-рятувальні підрозділи: державна пожежно-рятувальна частина № 1 та частина спеціальної пожежної техніки. Варто підкреслити, що до зони виїзду цих частин входять і п’ять сіл Івано-Франківської міської ради.

Пожежі в обласному центрі – а їх з початку року зареєстровано уже більше трьох сотень – спалахують ледь не щодня. Мікрорайон Пасічна відділений від решти міста Бистрицею Солотвинською, тож дістатися туди можна лише мостом через ріку. В умовах нинішнього жвавого транспортного руху на мосту часто виникають затори, тож у випадку пожежі пожежно-рятувальні автомобілі витрачають чимало дорогоцінних хвилин на шлях до місця події. Згаяні у таких випадках хвилини можуть коштувати людям здоров’я, а іноді – й життя.

Цю проблему вирішить новозбудоване депо. Місце його майбутнього розташування освятили, а невдовзі розпочнуться й будівельні роботи.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина готується до ...
Наступна новина: Начальник військового ...

КОМЕНТАРІ