На Хмельниччині рятувальники відзначили професійне свято

На Хмельниччині рятувальники відзначили професійне свято

18.09.14 13:54 0 688
17 вересня, у день професійного свята до рятувальників Хмельниччини, ветеранів, пенсіонерів завітало керівництво облдержадміністрації, обласної ради, виконкому Хмельницької міської ради, керівники силових структур, підприємств та відомств, які висловили слова щирої вдячності рятувальникам за нелегку, але почесну справу. Разом із вітаннями рятувальники за сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм отримали грамоти, подяки та цінні подарунки. Не залишилися поза увагою ветерани, працівники місцевих пожежних команд, які отримали в свою адресу слова вдячності та подяки за вклад у становлення та розвиток пожежно-рятувальної служби Хмельниччини.

З вітальним словом до колег звернувся начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух, який, передусім, зазначив, що країна переживає непрості часи. «Коли на Сході держави іде неприкрита війна, ми вимушені схилити голови перед мужністю та героїзмом наших вояків, які поклали своє життя за свободу й незалежність України, та вшанувати їх пам'ять та подвиг героїв Небесної сотні хвилиною мовчання», - звернувся до присутніх Борис Васильович. До підніжжя пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» вогнеборці поклали квіти.

«Варто зазначити, – продовжив Борис Болібрух, – що на сьогоднішній день загін рятувальників Хмельниччини налічує 1770 чоловік. З початку року вони здійснили понад 13 тисяч виїздів, не залишивши без відповідного реагування жодне тривожне повідомлення. Результат цієї роботи – сотні врятованих людських життів, тисячі будівель і споруд, автотехніка та матеріальні цінності на мільйони гривень. Крім того, понад 30 наших рятувальників виконували та продовжують виконувати завдання за призначенням у звільнених містах від бойовиків. А це психологи, піротехніки та медики. Ми не відмовляємо нікому, а надаємо конкретну допомогу. Особливо це стосується вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО».

Крім цього на передодні професійного свята рятувальників були підбиті підсумки обласного конкурсу дитячих малюнків та творів за темою: «17 вересня – День рятівника». 11 дітей, які найкраще проявили свої творчі здібності отримали грамоти та цінні подарунки.

Після урочистостей всі бажаючі мали нагоду оглянути пожежно-рятувальну техніку та встановлені манекени у рятувальному спорядженні, що були вишикувані навпроти кінотеатру ім.Т.Г. Шевченка у центрі міста. Саме тут розпочалась громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» Мешканці міста з цікавістю розглядали спецтехніку, слухали розповіді рятувальників про можливості аварійно-рятувального спорядження та фотографувались на згадку. Особливо сподобалось дітлахам, адже не щодня випадає нагода посидіти за кермом пожежного авто, а також спробувати справжню солдатську кашу.

Головне управління ДСНС

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: безкоштовна ...

КОМЕНТАРІ