У Тернополі, щоб допомогти армії, на аукціон виставлять унікальні ікони

У Тернополі, щоб допомогти армії, на аукціон виставлять унікальні ікони

18.09.14 11:26 0 677
У Тернопільському Архікатедральному соборі на аукціон виставили унікальні мозаїчні ікони, щоб назбирати гроші на амуніцію для місцевого батальйону. Ініціатором такого заробітку став сам автор ікон, український художник Теодозій Будуйкевич.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Поторгуватися можна буде за три ікони Теодозія Будуйкевича. Дві із них виконано за ескізами самого отця Рупніка, роботи якого відомі на цілий світ. Це 12-ти річний Ісус, що навчає у храмі, та Богородиця з Ісусом. Третя композиція –це три ікони, на яких зображено Христа із Богородицею та Іваном Предтечею.

«Мозаїчна ікона буде існувати багато років. Вона дуже цінна, адже, роблять її не зі звичайного скла, а із специфічних матеріалів, виготовлених спеціально для мозаїки. Я спілкувався з учнями отця Марка, вони використовують такий самий матеріал, який використовував Мікеланджело для своїх робіт», – розповів судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ. Роман Дутчак,

Зголоситись до участі в аукціоні можна впродовж тижня. Сам продаж відбудеться у неділю на подвір‘ї катедри. Початкова вартість лотів – 10 і 13 тисяч гривень. Однак, як зазначають отці, їхня ринкова ціна значно вища.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ