На ювілейному концерті «Віртуози Львова» згадають свої хіти минулих років

На ювілейному концерті «Віртуози Львова» згадають свої хіти минулих років

18.09.14 09:47 0 674
У четвер, 18 вересня, свій двадцятий ювілейний сезон відкриває Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» – колектив, який за ці роки став візитівкою міста та здобув визнання у багатьох країнах світу.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної філармонії.

Як зазначається, оркестр було створено з найкращих львівських музикантів у 1994 році. З того часу «Віртуози Львова» успішно концертував у Данії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Ватикані, Чехії, Словаччині, Польщі, Бельгії, Ізраїлі, Франції, Іспанії, країнах Центральної Америки.

Оркестр неодноразово отримував високу оцінку музичних критиків української та зарубіжної преси. Разом із «Віртуозами Львова» часто виступають видатні солісти та диригенти, зокрема з Польщі, Австрії, Великої Британії, США, Німеччини, Литви, Швейцарії та інших країн.

Оркестр є ініціатором багатьох резонансних мистецьких проектів та за час свого існування записав понад 20 компакт-дисків. Одним з останніх проектів, започаткованих «Віртуозами Львова», є міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові та Кракові», який відбувається та є своєрідним музичним містком між двома сусідніми країнами.

До свого ювілейного концерту «Віртуози Львова» готуються особливо. Директор оркестру Ростислав Бурко зазначив: «Цей концерт буде історичним, адже 20 років тому, 18 вересня 1994 року, відбулась перша репетиція першої концертної програми оркестру. А цей концертний вечір – своєрідна ретроспектива, оскільки ми відбирали улюблені твори з репертуару оркестру, відомі хіти, які виконували із початку нашої творчої діяльності».

В концерті також візьмуть участь солісти, концертна кар’єра яких розпочалася у співпраці з оркестром. Загалом концерт обіцяє бути нетиповим, адже музиканти оркестру готують теплу та дружню атмосферу, поділяться своїми спогадами та планами.

Концерт відбудеться 18 вересня о 19:00 у Львівській обласній філармонії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ