У Дрогобичі вшанували пам’ять Георгія Гонгадзе

У Дрогобичі вшанували пам’ять Георгія Гонгадзе

18.09.14 10:03 0 633
Учора, 16 вересня, ввечері у Дрогобичі вшанували пам'ять відомого українського журналіста, засновника і головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Георгія Гонгадзе.

До будинку на вул. Юрія Дрогобича, 2, де у 1998 р. працював Георгій Гонгадзе, ввечері прийшли небайдужі дрогобичани, принесли квіти, запалені лампадки.

За словами дрогобицького журналіста Івана Тихого, який тоді, працюючи редактором газети «Галицька зоря», зустрічався з Георгієм, Гія був надзвичайно чесною, порядною людиною. «Він працював у штабі кандидата до Верховної Ради України Віктора Мусіяки від Дрогобицького виборчого округу. Кремезний, високого зросту, красивий молодий чоловік, він уособлював собою непереможну силу добра. Йому на той час було 25 років», – зауважив І. Тихий.

Нагадаємо, що у Дрогобичі на вул. Юрія Дрогобича, старанням Юрія Мацюрака та інших небайдужих людей, встановлено меморіальну дошку, на якій викарбувано: «У цьому будинку в липні 1998 р. працював видатний журналіст України, жертва політичних репресій Георгій Гонгадзе. 21.05.1973 – вересень 2000».

Тут щороку 16 вересня приходять дрогобичани з квітами і лампадками, вшановуючи пам’ять Георгія і загиблих журналістів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ