Луцький ЦНАП повинен стати базовим для області

Луцький ЦНАП повинен стати базовим для області

18.09.14 08:57 0 662
На базі департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» відбулася нарада, яку провів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик (у режимі відеоселектору) з керівниками окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів ОДА, головами РДА, міськими головами. У відеоселекторній нараді взяли перший заступник голови ОДА та Луцький міський голова Микола Романюк.

Перед початком наради голова облдержадміністрації Володимир Гунчик ознайомився з роботою Луцького ЦНАПу, поспілкувався з його працівниками.

Як розповіла директор ЦНАПу Лариса Карпяк, нині тут надається 260 послуг, а від 16 вересня у Центр передано й функції паспортних столів. При роботі з клієнтами практикується електронна черга, а всі послуги згруповані за профілем, щоб у людей не виникало труднощів з пошуками. Графік роботи теж зручний для отримувачів послуг: ЦНАП працює 49 робочих годин на тиждень без обіду. Облаштовано 34 робочих місця за принципом «опен-офіс». Нині напрацьовується методика запису через мережу Інтернет: інформацію про час прийому громадянин отримуватиме у вигляді смс-повідомлення на телефон. Адміністратори володіють іноземними мовами. Для малечі, що прийшла з батьками є спеціальні дитячі кімнати.

Володимир Гунчик схвально оцінив роботу Луцького ЦНАПУ, водночас він дав доручення ще раз переглянути графіки роботи, щоб людина могла упродовж дня отримати всі належні їй послуги, адже час від часу в людей є нарікання.

У свою чергу, міський голова Микола Романюк поінформував про роботу ЦНАПу. Він наголосив, надання якісних адміністративних послуг через ЦНАП - робота складна і відповідальна. Проте ЦНАП створено для людей, а не для звітності. Якісно працювати адміністраторів навчити за місяць не можливо, та Луцький ЦНАП готовий у цьому допомагати районам скільки, буде потрібно. Він розповів, що Луцька міська рада використовує міжнародний досвід і допомогу у застосуванні новітніх технологій у наданні адміністративних послуг. Як приклад, розповів про співпрацю в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, яка допомагає у співфінансуванні залучати кошти Європейського Союзу.

Порушили й низку проблемних питань. Це, зокрема, виділення приміщень для районних ЦНАПів, передача їм відповідних функцій, які до того виконували інші служби чи інспекції.

Голова облдержадміністрації висловив стурбованість подібною ситуацією. “Багато де ще виникають непорозуміння, в окремих районах адміністратори не готові перебрати на себе низку функцій, в інших - служби не хочуть їх передавати у ЦНАПИ. Спеціалісти у районах отримають відповідне навчання, готові працювати, переймати досвід, тому прошу працювати злагоджено та конструктивно”, - наголосив він. Окремо Володимир Гунчик наголосив на активізації роботи районних ЦНАПів. ОДА, у свою чергу, має достатньо повноважень, аби спростити та покращити процедуру надання послуг і готова виступати ініціатором скорочення кількості довідок.

Голова облдержадміністрації наголошував на консолідації всіх зусиль для надання якісних адміністративних послуг. Володимир Гунчик доручив Ларисі Карп'як організувати семінари-навчання для районів, адже луцький ЦНАП має стати базовим для області. Також він доручив узгодити графіки роботи працівників ЦНАП з відповідними службами центральних органів влади.

За 8 місяців поточного року через ЦНАП було надано 38454 послуги, всього Центр відвідало 74537 суб'єктів звернень.

У рамках наради відбулося підписання Меморандуму про співпрацю щодо організації надання адміністративних послуг

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Святослав Вакарчук: Не ...
Наступна новина: Житомирщина: кожен житель ...

КОМЕНТАРІ