Володимир Гунчик: У 2015 році котельні всіх шкіл та садків області маємо перевести на альтернативні види палива

Володимир Гунчик: У 2015 році котельні всіх шкіл та садків області маємо перевести на альтернативні види палива

18.09.14 14:41 0 672
15 вересня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, у рамках робочої поїздки у Рожищенський район, зустрівся з працівниками РДА та райради. Він поінформував про основні напрямки роботи влади для розвитку області, першочергові пріоритетні завдання, плани на 2015 рік.

Володимир Гунчик коротко зупинився на головних напрямках життєдіяльності краю. Зокрема, за його словами, Волинь почала отримувати фінанси з держбюджету: стабільно надходять транші на першочергові заходи, зокрема, лише на енергозбереження регіон отримав уже 12 млн грн.

Детально голова облдержадміністрації розповів про роботу влади та депутатів всіх рівнів спрямовану на завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська». Він зауважив, що Закон про підтримку вугільної галузі нещодавно підписав Президент України. Тепер область очікує на передбачене фінансування, а це 100 млн грн. “Це вугільне підприємство є стратегічним об'єктом для соціально-економічного розвитку області, тому наша ціль - щоб воно запрацювало”, - сказав він.

“Ще одне важливе питання – інвестиційний проект з розвитку волинського торфовидобування. Тут також триває активна робота, адже його втілення стане ще одним кроком у мінімізації енергозалежності від газу. Тим більше, що наш край має потужний потенціал. За словами голови Маневицької РДА, на заводі зараз вже є черга придбати торфокрихту, це ще раз підтверджує вірність наших намірів”, - розповів Володимир Гунчик.

Окремо він акцентував на підготовці до осінньо-зимового опалювального періоду. На переконання голови ОДА, необхідно ще раз проаналізувати ситуацію в школах та дитсадках, аби не виникало негараздів потім. “Ми маємо зробити все для того, щоб у 2015 році всі школи та садочки перейшли на альтернативні види палива, це допоможе мати стабільне тепло для дітей, значну економію коштів”, - наголосив голова облдержадміністрації.

Особливою увагою та турботою, на думку Володимира Гунчика, зараз необхідно оточити родини військових, особливо тих, хто віддав своє життя у боротьбі з сепаратистами. “Я прошу підтримати такі сім'ї, матеріальна допомога для них виділяється з бюджетів усіх рівнів. Однак і про добре слово не треба забувати. Я особисто відвідую такі родини”, - підкреслив він. “Важливо підтримувати солдатів, які повертаються із зони АТО. В області працюватиме реабілітаційний центр, і консультаційні пункти, щоб допомагати повертатися їм до мирного життя”, - зауважив голова облдержадміністрації.

Окрім того, Володимир Гунчик нагадав, що із першого дня його призначення на посаду голови ОДА, він виокремив пріоритет - формування обласного бюджету наступний рік вже. “Головний фінансовий документ краю має бути виваженим, прорахованим, реальним. Тому ми розпочали роботу вже, аби потім не приймати рішень поспіхом”, - зазначив він.

Крім цього, голова ОДА поінформував про стан реалізації проекту з модернізації волинської медицини, грант на 30 млн дол надасть Світовий банк.

Також він проаналізував ситуацію в агропромисловому комплексі краю, зауваживши, що прогнози на урожай у Волинь оптимістичні, виходимо майже на один мільйон тонн зерна цьогоріч. Середня врожайність – 35 ц/га. Розпочали роботу й цукрові заводи.

"Я прошу працювати командою, злагоджено. це важливо як ніколи, як для розвитку району, так і для Волині загалом. Я – завжди відкритий до спілкування, готовий вислухати конструктивні пропозиції, обговорити ті чи інші питання. Тож прошу і вас націлитися на результативну роботу для наших краян”, - резюмував Володимир Гунчик.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщину прибули ...
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ