В Луцьку у супермаркетах та великих торговельних мережах здійснюють маркування російських товарів

В Луцьку у супермаркетах та великих торговельних мережах здійснюють маркування російських товарів

18.09.14 12:32 0 690
Управління розвитку підприємництва та реклами міської ради провела перевірку щодо виконання суб'єктами підприємницької діяльності розпорядження міського голови від 11.08.2014 №288 «Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника».

За результатами проведеного моніторингу серед супермаркетів міста та великих торговельних мереж станом на 10 вересня 2014 року встановлено, що знайдене повне взаєморозуміння між владою та суб'єктами господарювання щодо спеціального інформування споживачів про товари російського походження та підтримки українського виробника.

З приводу цього суб'єктами господарювання проведена значна робота щодо запровадження помітного маркування товарів позначками «Товари з Російської Федерації» та/або зображенням прапора Російської Федерації на цінниках товарів.

В переважній більшості всі заклади торгівлі, які ввійшли в групу моніторингу, маркують на цінниках товари російського походження зображенням прапора Російської Федерації, окремі додатково зазначають слово «Росія».

В окремих закладах запроваджене маркування всіх товарів позначками про країну – виробника або інформування табличками на полицях товарів «Купуй українське» на синьо-жовтому фоні.

Поряд з тим, окремі суб'єкти господарювання вживають заходів щодо повної відмови від товарів російського походження, ще інші - розпродують наявні запаси товарів або працюють з відповідними підприємствами до закінчення строку дії договорів щодо постачання товарів російського походження, при цьому в терміновому порядку проходить пошук аналогів товарів українських або інших країн – виробників».

Управління розвитку підприємництва та реклами

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ