Волинь: в області й надалі розширюватиметься система заохочень і підтримки обдарованих дітей та їх наставників

Волинь: в області й надалі розширюватиметься система заохочень і підтримки обдарованих дітей та їх наставників

18.09.14 09:47 0 708
Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець взяла участь у засіданні круглого столу за підсумками роботи в області з обдарованою учнівською молоддю.

Під час підбиття підсумків за минулий навчальний рік, зокрема, зазначалося, що система роботи з обдарованою учнівською молоддю в області, реалізовується через діяльність 48 навчальних закладів нового типу (ліцеї, гімназії, колегіуми, спеціалізовані школи), 40 позашкільних та 4-ох координаційно-методичних осередки: Центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Малу академію наук, Центр туризму, спорту та екскурсій, обласний еколого-натуралістичний центр та Волинський державний центр естетичного виховання.

Зазначалося, що упродовж минулого навчального року в 168 всеукраїнських та міжнародних змаганнях, олімпіадах, конкурсах і турнірах взяли участь понад 20 тисяч волинських школярів, 842 з них здобули перемоги. Двоє учнів ввійшли до складу збірної України для участі у міжнародних олімпіадах із хімії та географії.

Педагоги і наставники не припиняють пошук сучасних форм і методів, нових освітніх технологій навчання та виховання. Як результат у школах та закладах позашкілля проводяться 31 експеримент регіонального та 4 – загальнодержавного рівнів.

Заступник голови облдержадміністрації зазначила, що в області й надалі розширюватиметься система заохочень і підтримки обдарованих дітей та їх наставників. Зокрема, за підсумками минулого року стипендії голів облдержадміністрації та обласної ради отримали 40 переможців всеукраїнських заходів, відзначено грамотами та цінними подарунками 5 навчальних закладів, 140 обдарованих учнів і 120 педагогічних працівників Волині .

Одночасно, вважає Світлана Мишковець, мережу позашкільної освіти варто розширювати аби різноманітними формами розвитку дитячих обдарованостей охопити не менше 70% школярів, нині ця цифра становить 42%. Так, наприклад, збільшити кількість гуртків, секцій можливо шляхом розширення використання бази шкільних комп'ютерних кабінетів, виробничих майстерень, дослідних майданчиків тощо особливо - у сільській місцевості.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ