У Львові сталося три ДТП, у яких постраждали пішоходи

У Львові сталося три ДТП, у яких постраждали пішоходи

18.09.14 08:00 0 654
Державтоінспекція звертається до пішоходів із проханням бути вкрай обережними на дорозі та не легковажити власною безпекою. Правоохоронці також закликають автомобілістів завчасно знижувати швидкість, наближаючись до пішохідних переходів, біля шкіл та інших навчальних закладів, бути уважними за кермом!

Лише за вчорашній день у місті Львові відбулись три дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів. Одна із них сталася вранці на перехресті вулиць Чигиринської та Грінченка. За попередньою інформацією, водій автомобіля «Chevrolet Aveo», 26-річний львів’янин, збив на пішохідному переході 40-річного місцевого мешканця.

У результаті наїзду перехожий отримав тілесні ушкодження та звернувся за допомогою до медиків. У нього діагностували забійну гематому та забій потилиці. Постраждалого було госпіталізовано.

А на перехресті вулиць Володимира Великого та Стрийської під колесами іномарки «BMW» травмувалася 65-річна львів’янка. Це сталося близько 09.50 години.

За попередніми даними, жінка намагалась перейти дорогу поза пішохідним переходом.

Зараз потерпіла у лікарні зі струсом головного мозку та закритою черепно-мозковою травмою.

Ще одна автопригода відбулася цього ж дня о 11-й годині на перехресті вулиць Григоровича та Мартовича. Водій автомобіля «Audi A4», 39-річний житель Львова, наїхав на 78-літнього дідуся.

Внаслідок ДТП пішохід зазнав поранень. У нього діагностували перелом кісток передпліччя, забійні рани лоба. Після огляду лікарів та надання необхідної допомоги, чоловіка відпустили додому.

Причини та обставини цієї дорожньо-транспортної пригоди правоохоронці наразі встановлюють.

Загалом, протягом восьми місяців цього року у Львові сталося 93 ДТП з вини пішоходів, у яких загинули 6 осіб та ще 90 – отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості.

Тож закликаємо усіх перехожих неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та нагадуємо, що пішоходам ЗАБОРОНЕНО:

- виходити на дорогу, не переконавшись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

- раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;

- переходити дорогу поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

- затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

- рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки та відпочинку.

Звернуть увагу! У темну пору доби та за умов недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світловідбиваючі елементи, щоби інші учасники дорожнього руху могли вчасно помітити їх!

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку служба у ...
Наступна новина: У Шотландії останній день ...

КОМЕНТАРІ