У Волинській області рятувальники взяли участь у засіданні обласного штабу з питань соціального забезпечення переселенців

У Волинській області рятувальники взяли участь у засіданні обласного штабу з питань соціального забезпечення переселенців

19.09.14 15:47 0 629
18 вересня об 11:00 відбулось засідання обласного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, під головуванням заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Світлани Мишковець.

У засіданні штабу взяли участь начальник управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, а також керівники установ, що входять до структури штабу.

Станом на 18 вересня поточного року на території області розміщено 400 родин з районів проведення антитерористичної операції (Донецька та Луганська область), до складу яких входить 1027 осіб (460 жінок, 177 чоловіків, 390 дітей, а також 104 родини з Автономної республіки Крим, до складу яких входить 215 осіб (85 жінок, 65 чоловіків, 65 дітей.

На нараді обговорили питання соціального захисту переселенців, медичного обслуговування та працевлаштування, забезпечення їх житлом із опаленням та належними побутовими умовами.

Всього на території області розміщено 1242 переселенців. Всім створені гідні умови проживання. Скарг чи зауважень від цих громадян не надходило. Загалом 206 дітей внутрішньо-переміщених громадян влаштовано в заклади освіти: 37 у дошкільні, 147 – загальноосвітні, 10 – професійно-технічні, 12 – вищі навчальні заклади.

Крім цього, в області визначено перелік об’єктів державної та комунальної форми власності, у яких можливо розміщення громадян України та встановлено загальну кількість 1624 особи (642 працездатних особи, 66 дітей, 2 людей похилого віку та 914 місць на стаціонарне лікування). На території області можливе розміщення вищевказаної кількості людей за наступними категоріями житла:

– 555 осіб в приватному житловому секторі;

– 17 місць у гуртожитках;

– 48 осіб у готелях.

– 70 дітей в навчальних та дошкільних закладах з постійним місцем перебування (школи-інтернати, ліцеї, будинок дитини);

– 914 місць на стаціонарне лікування у закладах охорони здоров’я;

– 20 осіб у закладах соціального захисту населення.

«Спільно з обласною владою та органами місцевого самоврядування на території області усім громадянам, які переселилися, створені гідні умови проживання. Загалом, ситуація з розміщення громадян стабільна та знаходиться на постійному контролі», – зазначив начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ