Звіт про роботу народного депутата України Євгена Мельника у Верховній Раді України VII скликання

Звіт про роботу народного депутата України Євгена Мельника у Верховній Раді України VII скликання

19.09.14 11:32 0 706
Головне завдання, яке я ставив, балотуючись до Верховної Ради України, було повалення бандитського режиму Януковича, докорінне очищення влади шляхом проведення люстрації та реалізація свободівської Програми захисту українців.

Завдяки активним діям свободівців у Верховній Раді вдалося зупинити таке ганебне явище, як кнопкодавство, і змусити кожного депутата голосувати особисто. Ми ефективно почали протидіяти політичній корупції – купівлі народних депутатів, яка вилилась у так зване "тушкування". Змусили народних депутатів виголошувати виступи у залі парламенту державною мовою.

Більше трьох місяців з кінця листопада 2013 по лютий 2014 року я разом з тисячами українців провів на Майдані, де чергував на барикадах, у КМДА, Будинку профспілок, доставляв харчі та теплий одяг. Разом з майданівцями пікетував абсурдні судові засідання проти політв'язнів Майдану, брав участь у протестах під прокуратурами та райвідділами міліції, був обраний головою Волинської обласної народної ради, що поклало край правлінню "регіоналів" на Волині. Таким чином, спільно нам вдалося зупинити наступ диктатури та не допустити узурпації влади режимом проросійських кримінально-олігархічних кланів.

Свою подальшу роботу як народний депутат спрямовую на ліквідацію наслідків правління режиму Януковича, який призвів до навмисного розпалювання сепаратистських настроїв на Донбасі та відкритої війни Росії проти України. Вважаю, що відповідальними за усі трагічні для країни наслідки є народні депутати від Партії регіонів, Комуністичної партії, діяльність яких має бути заборонена, а також так звана фінансово-промислова еліта сходу.

Законотворча діяльність

На пленарних засідань Верховної Ради з трибуни та депутатського місця виступав 41 раз.

Разом зі своїми однопартійцями послідовно відстоював ухвалення законів, які б забезпечили докорінні системні зміни в країні: люстрацій ний закон, заборону приватизації стратегічних підприємств, повернення капіталів із офшорів, пропорційну виборчу систему за відкритими списками, обкладання олігархів воєнним податком тощо.

За час роботи у парламенті я самостійно та спільно з іншими депутатами ініціював 17 проєктів нормативно-правових актів: 12 законопроєктів і 5 проєктів постанов.

Серед низки законопроєктів, що я ініціював спільно з іншими колегами по парламенту, є постанови, що стосуються безпосередньо Волині: "Про відзначення 1025-ї річниці міста Володимира-Волинського" та "Про відзначення 100-річчя від дня народження Олександра Самохваленка".

Серед важливих законопроєктів слід виділити проєкт закону про внесення змін до статті 16 Закону України "Про міліцію", який входить до "Реанімаційного пакету реформ". Метою законопроєкту є запровадження практики персональних нагрудних знаків (жетонів), які мають розміщуватися на одязі кожного працівника органу внутрішніх справ. Це полегшить можливість ідентифікувати працівників органів внутрішніх справ та знизить кількість посадових злочинів шляхом сприяння ефективному розслідуванню завдяки спрощенню впізнаваності кожного працівника органу внутрішніх справ рядового і офіцерського складу.

На часі також проєкт закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", яким передбачено обмеження двома строками перебування на посаді сільського, селищного, міського голови. Метою законопроєкту є удосконалення законодавства у царині місцевого самоврядування, що сприятиме запобіганню проявам корупції, закладання фундаменту для якісного оновлення керівництва органів місцевого самоврядування.

Разом із колегами я став співавтором проєкту закону про внесення зміни до Конституції України в частині доповнення переліку підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України, у разі його відсутності без поважної причини на більш ніж п'яти пленарних засіданнях протягом однієї чергової сесії.

Важливими нині є проєкт парламентської постанови про деякі заходи забезпечення національної безпеки України у фінансовій царині, який передбачає переведення обслуговування державних органів, підприємств, установ і організацій з філіялів російських банків, розташованих на території України, до українських.

Важливим для Нововолинська та навколишніх сіл є питання роботи вугільної галузі. Завдяки вдало проведеним мною та депутатом Анатолієм Вітівім переговорам із керівниками усіх фракцій парламенту стало можливим ухвалення Верховною Радою змін до держб'юджету та виділення 100 мільйонів гривень коштів на добудову шахти № 10 "Нововолинська".

Робота із виборцями та громадсько-політична діяльність

За період з 12 грудня 2012 року по 8 вересня 2014 року я провів понад 40 зустрічей із громадами міст та сіл округу, здійснив 20 особистих прийомів громадян. За підсумками зустрічей із виборцями та роботи громадських приймалень було скеровано понад 500 депутатських звернень, а також 36 запитів до владних та правоохоронних органів. У своїх зверненнях та запитах я вимагав розв'язати проблеми, які виникли в жителів округу, адже це безпосередня робота відповідних структур.

Слід також відзначити найбільш важливі запити до уряду та Генпрокуратури, зокрема: щодо неповернення коштів з депозитних вкладів ПАТ "Західінкомбанк" та невиконання рішень судів; щодо неправомірного розпродажу майна Любомльського міжгосподарського спеціялізованого лісогосподарського підприємства та непроведення процедури розпаювання майна після ліквідації; щодо невиплати заробітної плати працівникам ТзОВ "Луганськшахтострой", які були задіяні на будівництві шахти №1 0 "Нововолинська"; щодо виділення коштів у державному б'юджеті на 2014 рік на добудову загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів у селі Гряди Іваничівського району Волинської области; щодо порушення екологічних та санітарних норм при захороненні відходів та падежу птиці ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика"; щодо загрози екологічного забруднення навколишнього природного середовища та атмосфери внаслідок діяльності ТзОВ "Кроноспан УА"; щодо невиконання Постанови Верховної Ради України "Про відзначення 1025-ї річниці міста Володимира-Волинського"; щодо забезпечення прав мешканців гуртожитку ПАТ "Володимир-Волинський цукровий завод"; щодо якості природного газу, який постачається споживачам Волинської області, для побутових потреб; щодо дотримання державних будівельних норм під час реконструкції вулиці Тараса Шевченка у місті Володимирі-Волинському Волинської области;

Варто зазначити, що екологічним проблемам округу я приділяв значну увагу. Так, у частині дотримання екологічних на санітарних норм ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" мною було скеровано п'ять запитів до Міністерства екології та запит до Міністерства аграрної політики на предмет використання цим підприємством державних коштів. Вдалося з'ясувати, що ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика", яка входить у п'ятірку лідерів по виробництву курятини в Україні, тобто підприємство є прибутковим, у 2013 році отримала з Державного б'юджету майже 24 млн грн на реконструкцію пташників.

Слід зауважити, що посадові особи та чиновники усіх рівнів грубо ігнорують запити народних депутатів, розглядаючи їх формально, не вивчають проблеми та не сприяють їх розв'язанню. Особливо це стосується правоохоронних органів та контролюючих інстанцій, які вкрай рідко об'єктивно розглядають депутатські запити. Яскравий приклад – "перевірка" якості будівельних робіт на просп. Тараса Шевченка у Володимирі-Волинському.

У зв'язку з війною, яку проти України веде Росія, і мобілізацією населення до 51-ї ОМБ мною було скеровано 19 депутатських звернень до Міністерства оборони та Генеральної прокуратури, які стосувалися ротації та демобілізації військових громадян, забезпечення 51-ї ОМБ засобами захисту та спецзасобами, соціяльних гарантій мобілізованих, надання житла родинам загиблих учасників АТО, розв'язання проблем із кредитами, надання статусу учасника АТО, подовження терміну відпусток до 14 днів, належного розслідування трагедії під Волновахою, звільнення військовополонених. Я провів чималу кількість зустрічей у Міністерстві оборони, Генштабі та СБУ. Належної реакції з боку високих армійських чинів на проблеми простих солдатів та їхніх родин не було. Також надто повільно просувається робота зі звільнення військовополонених. Порожні слова та обіцянки, формальні відписки – це результат роботи кількох сотень паркетних генералів, породжених корумпованим режимом.

На прохання родин військовослужбовців взяв на поруки сімох солдат, котрих Сватівський суд Луганської області запроторив до СІЗО за абсолютно надуманими звинуваченнями.

Я разом з побратимами-свободівцями двічі доставив матеріяльну допомогу в зону АТО. За результатами спілкування із солдатами, а також членами їхніх родин скерував звернення до Президента України з вимогою ввесті на Донбасі воєнний стан, але фактично цього не зроблено і досі.

Разом з тим вдалося розв'язати низку як загальних проблем мешканців округу, так й індивідуальних. Зокрема жителі с. Свійчів Володимир-Волинського району отримали заборгованість у 12 тис. грн за здане молоко на ВАТ "Ковельмолоко". Узаконено і заасфальтовано автозупинку в с. Куснища Любомльського району. Вдалося розв'язати проблему підтоплення с. Стара Лішня Іваничівського району. Після звернення у виконавчу службу Нововолинська розблоковано рахунок з виплати допомоги на дітей багатодітній одинокій матері. Після звернення у міліцію недобросовісним підприємцем повернуто кошти пенсіонеру за неякісне встановлення надгробка на могилі сина пенсіонера. За моїми депутатськими зверненнями порушено кримінальну справу проти окремих посадових осіб ПАТ "Оснастка". Вдалося вирішити питання перерахування заборгованих коштів Волинському обласному санаторію "Лісова пісня" та поновити ліцензію санаторію-профілакторію "Шахтар" Іваничівського району.

Разову грошову допомогу надаю з коштів, що виділяють депутатам на їхні повноваження. Пріоритети в цьому питанні – допомога на лікування дітей та надання коштів на закупівлю та доставку матеріяльної допомоги військовослужбовцям.

Я, як і решта депутатів від ВО "Свобода", не скористався пільгою, визначеною ст. 35 Закону України "Про статус народного депутата України", і не отримав квартири чи компенсації за неї для створення належних житлових умов. Усі народні депутати від ВО "Свобода", які не мають власного житла в Києві, мешкають у готелі "Україна".

Зазначений звіт підготовлено відповідно до Конституції України та законів України "Про статус народного депутата України", "Про Регламент Верховної Ради України", "Про доступ до публічної інформації", моєї виборчої програми та Програми захисту українців.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальник із Деражні ...
Наступна новина: На Тернопіллі депутати ...

КОМЕНТАРІ