В Закарпатській області перечинські правоохоронці дбають про безпеку школярів

В Закарпатській області перечинські правоохоронці дбають про безпеку школярів

19.09.14 11:50 0 662
Новий навчальний рік стартував. Ось уже майже місяць, як школярі щоранку поспіхом чимчикують людними вулицями до навчальних закладів. Після навчання ж багато дітей залишається вдома без нагляду дорослих.

Про профілактику дитячого травматизму на дорогах та безпечне перебування малих школярів удома дбають не тільки батьки та викладачі загальноосвітніх закладів, а також і правоохоронці краю. Попередити неприємну ситуацію, в яку можуть потрапити дітлахи, набагато легше, ніж потім пожинати наслідки, до яких дуже часто призводить елементарна байдужість дорослих.

З початку вересня в краї проводилися профілактичні заходи під назвою «Урок», мета яких - виявляти школярів-першокласників, які не відвідують школу та перевіряти причини, з яких діти відсутні на заняттях. У Перечинському та Великоберезнянському районах біля десятка батьків, діти яких не приступили до навчання першого вересня, притягнуті до адміністративної відповідальності за ознаками статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей).

Щасливе і безпечне дитинство – не привілей, а обов'язок дорослих перед дітьми. Тому не потрібно забувати, відправляючи дітей на вулицю чи залишаючи їх самих удома, щоразу нагадувати їм про елементарні заходи безпеки, аби уберегти їх від злочинних посягань чи необдуманих вчинків. Також не потрібно давати дітям у школу великі суми грошей, дорогі мобільні телефони, золоті вироби. Необхідно завжди цікавитися, з ким дружить Ваша дитина, де проводить вільний час, особливо вечорами. Також обов'язково потрібно перевіряти, як Ваша дитина відвідує школу, чи не відсутня вона без Вашого відома на уроках.

Ось і нещодавно в Великоберезнянську районну лікарню було доставлено дитину у важкому стані. Наразі експерти встановлюють причину такого стану неповнолітнього. Очевидно, це могло бути алкогольне або наркотичне сп'яніння. Правоохоронці проводять всі необхідні першочергові заходи, аби встановити обставини даного інциденту і притягнути винних до відповідальності.

Начальник кримінальної міліції у справах дітей Перечинського райвідділу міліції Михайло Пекар звертається до дорослих з проханням, аби не допускати подібних ситуацій, навчити своїх дітей, щоб вони:

- завжди повідомляли Вам, куди йдуть.

- вчасно приходили додому (у визначений батьками час) і ніколи не залишалися надворі після настання темряви.

- не гралися в рухливі ігри біля проїзної частини дороги.

- уміли за зовнішністю відрізнити тих людей, у яких можуть бути злі наміри.

- нікуди не йшли з незнайомцями без дозволу батьків.

- не сідали в чужий автомобіль, навіть для того, щоб показати дорогу.

- не приймали дарунків без дозволу батьків.

- голосно кричали і, якщо є можливість, утікати, коли хтось має намір застосувати відносно них силу.

- розповідати батькам навіть про те, у чому соромно зізнатися.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівські депутати ...

КОМЕНТАРІ