Закарпатська область: питання підготовки до зими обговорювалися на засіданні комісії ТЕБ та НС

Закарпатська область: питання підготовки до зими обговорювалися на засіданні комісії ТЕБ та НС

19.09.14 08:05 0 658
18 вересня під головуванням заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації Михайла Рівіса та начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний виносилися питання підготовки обласних підприємств, установ та організацій, об’єктів забезпечення, спеціалізованих аварійно-рятувальних служб, об’єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років, а також стан забезпечення населення засобами індивідуального захисту органів дихання.

Спочатку перед присутніми виступив начальник Управління житлово-комунального господарства області Василь Романець, який доповів про ситуацію в області із підготовкою до роботи в осінньо-зимовий період.

Далі продовжив начальник відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Заяць. Він зазначив, що оперативно-рятувальна служба здійснює постійний моніторинг погодних умов та прогнозування можливих надзвичайних ситуацій. Забезпечується постійна готовність до застосування інженерної техніки, підготовлено один пункт життєзабезпечення та шість пунктів обігріву. Проводиться робота щодо відпрацювання планів взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування по залученню сил і засобів для надання допомоги по функціонуванню систем життєзабезпечення населення, об’єктів соціальної сфери тощо.

Далі мова йшла про стан забезпечення населення засобами індивідуального захисту органів дихання. Одним із нагальних питань, яке потребує термінового вирішення, є забезпечення непрацюючого населення промисловими засобами захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єктах господарювання в умовах мирного часу.

Так, в області схвалена «Програма створення та накопичення регіонального резерву матеріально-технічних засобів та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення Закарпатської області на 2011–2015 роки», відповідно до якої передбачалося фінансування на закупівлю промислових засобів індивідуального захисту органів дихання для непрацюючого населення. Проте, кошти на закупівлю цих засобів поки не виділялись.

По усіх розглянутих питаннях на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій були прийняті відповідні рішення і направлені в міста і райони області для їх виконання.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ