День відкритих дверей юннатів Хмельниччини

День відкритих дверей юннатів Хмельниччини

19.09.14 13:44 0 743
В позашкільних еколого-натуралістичних закладах Хмельницької області стартувала Всеукраїнська акція День натураліста, яку юннати розпочали уже традиційним Днем відкритих дверей.

Відповідно до Плану основних заходів облдержадміністрації, ця важлива освітянська Акція триватиме протягом поточного тижня і в ній братимуть участь десятки тисяч юннатів та школярів і вихованців навчально-виховних закладів нашого краю.

В цей день юні натуралісти Хмельниччини гостинно розчинили свої двері для місцевих школярів, усіх юних і дорослих учасників навчально-виховного процесу та запрошених.

Напередодні, протягом двох тижнів тривав набір і комплектування юними природолюбами дитячих творчих об'єднань, які діятимуть як на базі профільних ПЗ так і на базі ряду кращих шкіл області в сільський місцевості та містах. У нинішньому навчальному році у 60-ти гуртках Хмельницького ОЕНЦУМ займатимуться 900 юннатів, у 63-х гуртках Кам'янець-Подільського МЕНЦУМ - 945 юннатів, у 33-х гуртках Славутського МЦЕНТУМ - 520 юннатів, в 27-х гуртках Шепетівського МЦЕНТУМ - 459 юннатів та в 56-ти гуртках Дунаєвецької районної станції юних натуралістів - 958 юннатів.

Педагоги кожного з цих профільних позашкільних закладів подбали про забезпечення дітям належних умов для навчання і виховання, отримання додаткових знань та якісної освіти, проведення пізнавального, цікавого й змістовного дозвілля в позаурочний час.

В День відкритих дверей діти та всі інші учасники цього непересічного заходу мали можливість ближче познайомитись з навчальною матеріально-технічною базою закладів і її ресурсами, здобутками юннатів попередніх поколінь та в минулому навчальному році. Здобутки помітні, адже за 8 місяців 2014 року натуралісти Хмельниччини здобули 1срібну медаль і 1 кубок Гран-прі й 83 Грамоти міжнародного і всеукраїнського рівня, 15 Дипломів та 63 Подяки міжнародного та всеукраїнського рівня. Перші місця у заходах міжнародного та всеукраїнського рівня здобули 20 юннатів, другі місця - 8, а треті місця - 10 юннатів.

Не менше заслужених нагород в цьому році здобули юннати нашого краю під час еколого-натуралістичних заходів обласного рівня.

Для юних дослідників і охоронців природи в еколого-натуралістичних центрах області в День відкритих дверей було організовано й проведено гурткові заняття, під час яких вони дружно виконували державний гімн та скорботно вшановували хвилиною мовчання пам'ять українських воїнів, які полягли на Донбасі в боях за Україну.

У місті Хмельницькому натуралісти провели екологічний відеолекторій «Україна - незалежна країна», конкурс знавців загадок «Загадкова природа», виставку-конкурс композицій з квітів «Барви подільської осені», інтелектуальну гру «Розум завжди переможе», конкурс дитячих малюнків на асфальті на природоохоронну та національно-патріотичну тематику, екскурсію екологічною стежкою ХОЕНЦУМ, приготували 8 мішків картоплі з дослідних ділянок для відправки на фронт, провели флеш-моб «Україна - наша Вітчизна! Україна – єдина країна», юннатівську дискотеку «Ми разом, ми єдині».

У місті Кам'янці-Подільському провели урочисту лінійку, конкурси віршів і танців та ознайомчу екскурсію закладом, гурткові заняття місті, а в Дунаївцях - урочисту лінійку, святковий концерт, екскурсію на дендрологічний відділ НДЗД, конкурс малюнків на асфальті «Це моя Україна», екологічний квест «Природа мого рідного краю» та вікторину «Знавці природи».

У місті Шепетівці відбулися майстер-класи з екодизайну, пленер з лозоплетіння, тематичні екскурсії у музеях, виставкових залах, куточку живої природи закладу, територією дендрологічного парку «Шепетівський», де за участю директора ДП «Шепетівське лісове господарство» В.М. Сасюка та кращих вихованців МЦЕНТУМ урочисто встановили інформаційні та природоохоронні знаки.

У місті Славуті юннати зробили презентації роботи гуртків закладу, виготовили воїнам обереги з природних матеріалів та написали листи пораненим, розмальовували дитячі обличчя українськими символами, взяли участь в акції «Символ України» і оздобили синьо-жовтими стрічками дерева в центрі міста, провели благодійний ярмарок, де зробили розпродаж виробів, виготовлених руками керівниками декоративно-прикладних гуртків та гуртківцями закладу, зібрали кошти для підтримки українських воїнів, які захищають Батьківщину від терористів та російських окупантів.

В цей день юні природолюби Хмельниччини отримали ще й ряд заслужених призів за результативну участь у масових заходах та багато нових цікавих і приємних вражень, які спонукатимуть їх до пізнання нового та активної участі в практичній юннатівської роботи.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ