Хмельниччина розпочала реалізацію третього етапу Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”

Хмельниччина розпочала реалізацію третього етапу Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”

19.09.14 12:47 0 694
На Хмельниччині підписано першу в Україні Угоду про партнерство між облдержадміністрацією, обласною радою та Програмою розвитку ООН, якою розпочато реалізацію третього етапу Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

Регіональний семінар з представлення Третьої фази спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН, в ході якого і було підписано угоду, відбувся 17 вересня.

Вітаючи присутніх, голова облдержадміністрації Леонід Прус зауважив, що життєвий рівень і самодостатність територіальної громади визначається не тільки її природно-ресурсним потенціалом, але й людським фактором. Щоб пробудити ініціативу громадськості та органів місцевого самоврядування, спонукати їх до пошуку ефективних шляхів вирішення проблем територіальних громад, потрібна мотивація до спільних дій. Саме цьому навчив і вчить Проект всіх з ким працює.

«У рамках двох фаз Проекту в регіоні вже реалізовано 100 мікропроектів громад на загальну суму понад 16,5 мільйонів гривень», - сказав Леонід Іванович.

Про результати роботи Проекту в області доповів директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Юрій Драч. Він зазначив, що реалізація проектів покращила якість життя краян 79 сільських/селищних громад. Місцеві ініціативи успішно реалізовано завдяки об'єднанню зусиль членів територіальних громад, місцевої, районної та обласної влади, спонсорів, підтримці міжнародних партнерів.

Міжнародний менеджер Проекту доктор Джейсінгх Сах поінформував присутніх, що під час третьої фази Проекту буде надано підтримку місцевим органам влади щодо поширення кращих практик та досвіду для покращення життя громад в Хмельницькій області. Діяльність Проекту буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури у таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров'я, охорона навколишнього середовища, водопостачання, розвиток малого аграрного бізнесу.

Третя фаза Проекту впроваджуватиметься в Україні протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом майже 24 млн. євро, наданих Європейським Союзом та ПРООН. То ж є над чим працювати нашим громадам, щоб долучитися до участі в третій фазі Проекту.

У заході взяли участь представники ПРООН в Україні, керівництво Проекту МРГ, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус, голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар, керівники районних державних адміністрацій та рад, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, засобів масової інформації та вищих навчальних закладів.

Метою Проекту є сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив.

Тож, спільні зусилля влади регіону і Проекту дозволить вирішити ще чимало соціальних проблем у наших громадах і тим самим реально покращити добробут та якість життя подолян.

Довідка.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ITF Великобританія. ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ