У неділю найстаріший колектив Львівської філармонії відкриває концертний сезон

У неділю найстаріший колектив Львівської філармонії відкриває концертний сезон

19.09.14 08:34 0 652
У неділю, 21 вересня, о 18.00 найстаріший колектив Львівської обласної філармонії – Академічний симфонічний оркестр – відкриє свій 75-ий концертний сезон.

Про це повідомляє прес-служба Львівської філармонії.

Концерт розпочне симфонічна поема «Подвиг» патріарха галицької композиторської школи Станіслава Людкевича.

Продовжать ювілейний вечір оркестру шедеври світової класики під батутою головного диригента та художнього керівника оркестру, маестро Іллі Ступеля. Перед слухачами виступить талановита ізраїльська піаністка Дорель Голан. Виконавиця широко відома серед поціновувачів класичної музики як у себе на батьківщині, так і за кордоном. У її виконанні прозвучить Другий фортепіанний концерт Сергія Рахманінова.

Оркестр виконає також «Фантастичну симфонію» Гектора Берліоза.

Виконання цих двох грандіозних творів є знаковою подією у музичному світі, це справжній подарунок поціновувачам класичної музики.

Довідка .

Дорель Голан виступала із оркестрами у більш ніж 30 країнах Європи, Азії, Африки, Північної та Південної Америки та на Близькому Сході, будучи бажаною гостею у найвідоміших концертних залах та на фестивалях світу. Згадувана критиками як «сенсаційна», «зворушлива», «захоплююча творча особистість», «піаністка, що має блискучу техніку», Дорель співпрацювала із більшістю уславлених оркестрів світу під проводом всесвітньовідомих диригентів. Молода піаністка також є лауреатом численних конкурсів, таких як Міжнародний конкурс піаністів Марсала, Бременський міжнародний конкурс піаністів, конкурс ім. Адріани Кац та ін. Сольні концерти Дорель та її виступи із оркестрами були записані та транслювалися багатьма телеканалами Ізраїлю й інших країн.

Ілля Ступель – відомий шведський диригент, композитор, піаніст. Навчався у Литві, Польщі, Швеції, Данії та Італії (диригування, композиція, фортепіано і джаз). Працював диригентом у Муніципальному оперному театрі в Мальме (Malmo Opera).

Багато років працював у Скандинавії (музичним керівником театрів Хельсінборгу) та Мальме, виступав у Стокгольмі, Ґотенбурзі, Копенгагені, Ольборзі, Орхусі, а також у США, Іспанії, Франції, Німеччині. Працював музичним директором та головним диригентом Філармонійного оркестру імені Антона Рубінштейна у місті Лодзь. А також музичним керівником в Муніципальному оперному театрі в Мальме (Malmo Opera).

Здійснив численні записи CD та отримав високі оцінки провідних музичних критиків.

Із 2013 р. Ілля Ступель обраний головним диригентом і художнім керівником Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ