У Львівській області провідника Крайового Проводу ОУН Євгена Пришляка перепоховають на Личакові

У Львівській області провідника Крайового Проводу ОУН Євгена Пришляка перепоховають на Личакові

19.09.14 08:34 0 764
11 жовтня, напередодні відзначення 72-ї річниці від створення УПА, на полі почесних поховань Личаківського цвинтаря відбудеться перепоховання провідника Крайового Проводу ОУН Євгена-Андрія Пришляка. Про це йшлося 18 вересня на нараді під головуванням заступника голови Львівської ОДА Юрія Підлісного.

Перепоховання, яке розпочнеться з Миколаївського міського кладовища, відбудеться за згоди єдиної доньки відомого діяча Оксани Пришляк-Басистюк, завдяки клопотанню громадськості Миколаївщини і Львівщини, підтримки Львівської обласної та міської ради та Львівської архиєпархії УГКЦ та активного сприяння обласної державної адміністрації.

Громада Миколаївщини зможе попрощатися з героєм 10 жовтня у палаці культури «Цементник» з 14.00 год. У Львові церемонія перепоховання розпочнеться 11 жовтня об 11.00 год від Архикатедрального Собору Св. Юра та продовжиться урочистою ходою до Личаківського кладовища.

Захід відбудеться за участі громадськості та буде приурочено до 100-річниці від дня народження Євгена Пришляка, 72-ї річниці від створення УПА та 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

На нараді були присутні голова Всеукраїнського товариства політв'язнів та репресованих Петро Франко, голова обласного відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів Степан Трохимчук, голова обласної спілки політичних в'язнів України Степан Яхницький та поет, прозаїк Ігор Калинець, який за життя спілкувався з Євгеном Пришляком.

На завершення учасники наради наголосили на необхідності звернення до Президента України Петра Порошенка щодо встановлення 14 жовтня Днем захисника Вітчизни.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ