Львівщина залучає інвестиційні кошти для реалізації проектів енергоощадності

Львівщина залучає інвестиційні кошти для реалізації проектів енергоощадності

19.09.14 17:12 0 647
Для зменшення використання газу та впровадження проектів з енергоощадності Львівщина залучає інвестиційні кошти.

Зокрема, понад 20 мільйонів гривень – це цільові екологічні інвестиції на проекти з теплосанації об'єктів соціальної сфери (заміни вікон, утеплення фасадів тощо), а також на реконструкцію теплопунктів. Екологічні (зелені) гроші Україна отримує в межах Кіотського протоколу.

Про це йшлось на нараді т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського з головами РДА, мерами міст обласного значення, керівниками підрозділів ОДА та профільних підприємств.

Очільник Львівщини зобов'язав керівників районів та міст обласного значення у стислі терміни подати готові проекти.“Наше спільне завдання – громади та влади, максимально залучати інвестиції для впровадження енергоощадних технологій», – зазначив Юрій Турянський.

Зокрема, у Бродах вже розроблено проектно-кошторисну документацію, що дасть можливість залучити 800 тис.євро екологічних інвестицій завдяки участі у Кіотському протоколі. У Червонограді йде робота над підготовкою проекту кошторисом 3,5 млн. євро.

Окрім того, місцевим бюджетам Львівської області передбачено 29 млн.грн. субвенції з державного бюджету на проекти з енергозбереження.

За словами директора департаменту ЖКГ Львівської ОДА Андрія Ільківа, станом на департамент підготував перелік з 11 проектів на суму 20 млн. грн., реалізація яких забезпечить зменшення споживання використання газу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Об’єкти «Тернопільоблтари» ...

КОМЕНТАРІ