Львівські та польські рятувальники взяли участь у Міжнародній конференції «Хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – безпека і співпраця»

Львівські та польські рятувальники взяли участь у Міжнародній конференції «Хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – безпека і співпраця»

19.09.14 14:32 0 831
18 вересня на базі Головного управління ДСНС України у Львівській області відбулася міжнародна конференція «Хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – безпека і співпраця». Для участі у конференції до Львова прибула делегація із Головної школи пожежної служби, м.Варшава, яку очолив проректор з наукової роботи, професор, доктор інженерії Анджей Мізерські. Окрім польських колег, участь у науковому обговоренні взяли фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області та науковці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності під керівництвом проректора з науково-дослідної роботи Тараса Рака.

В рамках проведення конференції, очільник рятувальників Львівщини генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський зустрівся із заступницею консула Республіки Польща у місті Львові Лонгіною Путко. Головний рятувальник продемонстрував гостям можливості Системи екстреної допомоги населенню (Системи 112), яка забезпечує функціонування єдиного номеру екстреного виклику «112». Система створена для використання у всіх екстрених ситуаціях, надання громадянам своєчасної допомоги європейського рівня, з можливістю спілкування іноземними мовами, оперативного залучення необхідних екстрених служб, що є вирішальним фактором при наданні допомоги, ліквідації надзвичайних ситуацій та рятуванні людей.

Окрім цього, польські колеги ознайомилися із матеріально-технічною базою львівських надзвичайників та відвідали музей пожежної справи. Тут їм розповіли про історичні витоки пожежництва на Галичині, історії героїчних порятунків та багато інших цікавих фактів, які назбиралися упродовж більш як 650 років.

Основними питаннями, які обговорили під час Міжнародної конференції є: використання піни для ліквідації хімічних та біологічних заражень, аналіз загроз в галузі транспортування і обігу небезпечних речовин, організація системи подолання загроз у сфері радіаційної, хімічної та біологічної небезпеки, реагування на надзвичайні ситуації пов’язані із небезпечними речовинами, способи і методи ідентифікації загроз на хімічно-небезпечних об’єктах, їх запобігання, подолання та багато інших важливих питань.

Перший заступника начальника ГУ ДСНС України у Львівській області Іван Дідух у вступному слові наголосив слухачам на важливості проведення таких спільних конференцій: «Із фахівцями з Республіки Польща ми співпрацюємо вже не перший рік. Такі заходи дають можливість створити спільну систему реагування на надзвичайні події, адже природні катаклізми, масштабні аварії не мають кордонів. Саме тому, ми повинні бути готовими у будь-який момент спільними зусиллями їх ліквідувати. Сподіваюся, що конференціям принесе корисні результати та стане поштовхом для розробки нових технологій, речовин, які б стали ефективними і галузі реагування на надзвичайні ситуації із небезпечними речовинами».

Важливо зазначити, що в рамках співпраці в реалізації проекту «CBRN транскордонна безпека та співпраця», який фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках Програми «Польська допомога 2014-2015», львівським рятувальникам передадуть сучасні засоби радіаційного та хімічного захисту. До складу спеціалізованого модернізованого обладнання входять: легкі хімічно-захисні костюми, хімічно-стійкі чоботи та рукавиці, комбіновані фільтри, напівмаски із змінними комбінованими фільтрами класу АВЕК2Р3, хімічно-стійкі костюми, мобільний надувний пункт (палатка) дезактивації, апарати на стиснутому повітрі Post AUER, аварійний бандаж, детектор горючих парів та газів, персональний детектор випромінювання типу “Thermo RadEye”, газоаналізатори багатоканальний та одноканальний.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 20 вересня в ...

КОМЕНТАРІ