У Львівській області Олег Панькевич та Юрій Ноєвий зустрілись із делегацією НДІ

У Львівській області Олег Панькевич та Юрій Ноєвий зустрілись із делегацією НДІ

19.09.14 09:42 0 757
17 вересня 2014 року свободівці – народний депутат України Олег Панькевич та заступник голови Київської обласної ради Юрій Ноєвий зустрілись із міжнародною делегацією Національного демократичного інституту (американська неурядова організація, яка реалізує проєкти в царині підтримки та зміцнення демократичних інститутів у всьому світі). НДІ здійснює оцінку передвиборчого середовища напередодні парламентських виборів в Україні.

У складі делегації: Едвард Кауфман, колишній американський сенатор, Лора Джуетт, регіональний директор Евразійського департаменту НДІ, Мері О'Хейґен, директор представництва НДІ в Україні, та Євген Барщевський, асистент програми для політичних партій НДІ.

Олег Панькевич наголосив, що нинішня Верховна Рада не спромоглась ухвалити зміни до закону про вибори. "Свобода", розробивши два власні законопроекти, вирішила голосувати і за інші проєкти, які пропонували пропорційну систему з відкритими списками, але жодна з цих законодавчих ініціатив не набрала достатньої кількості голосів. "Парламентські вибори зараз відбуватимуться в надзвичайно складних умовах, і через війну з Росією на Сході, і через дуже короткий термін кампанії, але вибори все одно треба проводити, бо це була одна з вимог Майдану. Надзвичайно важливим є узгодження кандидатів у мажоритарних округах, щоб колишні "регіонали" не потрапили до нової Верховної Ради.

Більшість експертів вважають, що новий склад парламенту буде кращим. Громада стала більш прискіплива і детальніше приглядається до кандидатів. Також є сподівання, що менше буде спроб підкупу виборців та фальсифікацій. Суспільство змінилось, але, на жаль, рівних можливостей немає, методи порушення виборчого законодавства стали більш прихованими. Наприклад, ви можете побачити багато політичної реклами по телебаченню, але є багато прихованої реклами, ціль якої – маніпулювати свідомістю людей", – зазначив Олег Панькевич.

Юрій Ноєвий додав, що його найбільше турбує тиск Росії та проблема бідності, яка стає все більш актуальною: "Деякі багаті кандидати в мажоритарних округах будуть вдаватись до підкупу, та частина людей продаватиме свої голоси. Тому є загроза потрапляння у владу "регіоналів" та комуністів, бо судовий процес над останніми ще досі триває та штучно затягується".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: визначилися ...

КОМЕНТАРІ