Львівська міськрада затвердила ухвалу про спорудження пам'ятника митрополитові Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра

Львівська міськрада затвердила ухвалу про спорудження пам'ятника митрополитові Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра

19.09.14 13:28 0 690
На пленарному засіданні Львівської міської ради з інціативи фракції ВО "Свобода" депутати затвердили ухвалу, що передбачає створення належних умов для зведення пам'ятника митрополитові Андрею Шептицькому та відновлення площі Святого Юра до 29 липня 2015 року – дати 150 річчя з дня народження глави УГКЦ. Про це 18 вересня 2014 року повідомив голова постійної комісії планування б'юджету Львівської міської ради свободівець Яромир Самагальський.

Як повідомив депутат, питання спорудження цього пам'ятника та впорядкування площі Святого Юра у Львові досі перебувало під загрозою зриву через постійні перешкоди з боку чиновників міського голови А.Садового.

"До виникали перешкоди з боку міського голови Садового та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо правових, архітектурних, фінансових та екологічних аспектів спорудження пам'ятника та відновлення площі Святого Юра. До нас із колективними заявами зверталися сотні львів'ян, які просили в депутатів не допустити зриву відзначення 150-річчя з дня народження митрополита та вирішити усі проблеми щодо реновації площі Святого Юра до 2015 року", – зазначив свободівець.

"Ухвала депутатів передбачає реалізацію результатів Всеукраїнського відкритого конкурсу на найкращу концептуальну ідею пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому в м. Львові та остаточного рішення організаційного і конкурсного комітетів на спорудження пам'ятника. Також її положення спрямовані на реалізацію проєкту реновації площі Святого Юра у Львові. До наступного пленарного засідання виконком ЛМР зобов'язали подати необхідні для цього проєкти ухвал.

Фракція "Свободи" у Львівській міськраді вимагає не допустити зриву встановлення пам'ятника з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького через будь-які б'юрократичні перешкоди з боку команди міського голови Львова", – зазначив Яромир Самагальський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З негативних мотивів ...
Наступна новина: Мирослав СЛАБОШПИЦЬКИЙ про ...

КОМЕНТАРІ