Житомирщина: в області створено енергетичну дорожню карту

Житомирщина: в області створено енергетичну дорожню карту

19.09.14 16:33 0 737
Однією з найбільш гострих проблем у підготовці господарського комплексу області до опалювального сезону 2014/15 року є проблема стабільного енергозабезпечення і ефективного використання енергоресурсів.

На в області експлуатуються 1012 котелень, з них 936 перебувають на балансі підприємств, які виробляють теплову енергію для забезпечення теплом населення, бюджетних установ та організацій, а також комунально-побутових потреб. Централізоване теплопостачання забезпечується 10 спеціалізованими комунальними підприємствами або 154 котельнями, автономне опалення об'єктів бюджетної сфери надають 782 котельні, 4 котельні промислових підприємств постачають куповане тепло.

За результатами інвентаризації котелень у 2014 році заплановано перевести на альтернативні природному газу види палива 68 котелень закладів бюджетної сфери, замінити 28 неефективних котлів.

З метою забезпечення реалізації державної політики у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, залучення до паливного балансу області відновлюваних та альтернативних джерел енергії, скорочення на найближчу перспективу обсягів споживання природного газу підприємствами усіх форм власності, спільним розпорядженням голів обласної державної адміністрації та обласної ради в області утворено обласну координаційну раду з питання ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів. Координаційну раду очолили голова облдержадміністрації Сергій Машковський та голова обласної ради Віталій Француз.

В області вже створено енергетичну дорожню карту, яка має на меті зорієнтувати зацікавлених ділових партнерів у пошуку нових можливостей для реалізації власних інвестиційних та бізнес-проектів у сфері підвищення енергоефективності.

Житомирщина запрошує до співпраці потенційних інвесторів, підприємства, установи, організації, які мають можливість і бажання допомогти місцевим громадам вирішити питання переведення котелень комунальної та соціальної сфери на використання альтернативних природному газу видів палива, впровадження систем електричного опалення та теплоакумулюючих систем електрообігріву, теплових насосів, геліосистем тощо.

Контактна особа для співпраці – в.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк, тел. (0412) 41-34-84; факс (0412) 47-46-29, моб. (067) 115-01-00; e-mail: transport_zt@i.ua

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Мальтійський Орден ...

КОМЕНТАРІ