В Житомирській області рятувальники допомагають вимушеним переселенцям продуктами харчування

В Житомирській області рятувальники допомагають вимушеним переселенцям продуктами харчування

19.09.14 08:57 0 623
16 вересня за ініціативи Управління ДСНС Житомирщини було організовано проведення комплексного міжвідомчого відпрацювання Коростишівського санаторію «Тетерів», в якому наразі мешкають вимушені переселенці зі сходу України. Захід відбувся за участю рятувальників, представників обласного центру зайнятості, управління Державної міграційної служби та департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Під час заходу члени комісії надавали допомогу мешканцям закладу щодо комплексного вирішення існуючих проблем за напрямками діяльності відомств-учасників. Крім того психологи-рятувальники провели реабілітаційні тренінги з людьми, застосували арт-терапію для допомоги дітям. Фахівці впевнились, що психологічний клімат у родинах значно поліпшився, настрій підйомний, на контакт йдуть одразу, щоправда у деяких із них залишився страх за близьких, які залишились вдома.

«Основне завдання, що нині покладено на регіональний координаційний штаб, є створення комфортних умов для кожної людини, яка нині тимчасово проживає на території Житомирщини», – зауважив заступника начальника Управління ДСНС Житомирщини Михайло Бутримович на підсумковій нараді по проведенню відпрацювання. На порозі осінньо-зимовий період, тому вже нам потрібно здійснити комплекс необхідних заходів, аби гідно підготуватися до належних умов перебування переселенців».

Наступного дня надзвичайники та не байдужі підприємці області привезли до Коростишівського санаторію «Тетерів» такі необхідні дітлахам різноманітні фрукти та згущене молоко.

Наразі вогнеборці і не думають зупинятися лише на продуктах харчування – в Управлінні ДСНС Житомирщини оголошено активний збір теплих речей для дітей та дорослих, щоб жодна родина не залишилися без вчасної допомоги.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ