У Рівненській області спільними зусиллями допоможемо вимушеним переселенцям

У Рівненській області спільними зусиллями допоможемо вимушеним переселенцям

19.09.14 09:34 0 701
Питання працевлаштування вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції з кожним днем стає все актуальнішим. Величезне число людей опинилось перед необхідністю по-новому забезпечувати себе і свої сім'ї. Для пришвидшення процесу працевлаштування Сарненський районний центр зайнятості співпрацює з координаційним центром, який надає допомогу вимушено переселеним громадянам. Громадяни, які розміщуються на території району, отримують інформацію про послуги служби зайнятості, ситуацію на регіональному ринку праці, порядок реєстрації, надання соціальних послуг, виплату матеріальної допомоги по безробіттю, доступ до бази вакансій. Ті, хто дійсно бажає відновити трудову діяльність, погоджуються на будь-яку роботу, не чекаючи вакансій за своїм професійним досвідом чи освітою. Адже змінити місце роботи набагато легше, ніж його знайти.

Мешканка міста Стаханов Тетяна Луганська працювала продавцем-консультантом в одному з магазинів товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ-МАРКЕТ» та, зважаючи на військові дії, вимушена була звільнитись з роботи. Взявши із собою дитину та маму, переїхала на Сарненщину в село Яринівка.

Мотивація до праці в молодої жінки була високою, вона розуміла, що потрібно якомога швидше знайти місце роботи, тому і звернулася за допомогою в районний центр зайнятості. На момент її звернення вакансії, яка б відповідала досвіду Тетяни, в базі даних служби зайнятості району не було. Спеціалісти центру відразу розпочали шукати роботодавця, який би зміг надати роботу людині з Луганщини. Тетяна ж в цей час відвідала семінари, де отримала інформацію про стан ринку праці в районі, ознайомилась з правилами заповнення резюме та тонкощами первинної співбесіди з роботодавцем, за порадою фахівців центру особисто відвідала декількох приватних підприємців з метою працевлаштування. Було нелегко: якщо і знаходилась вакансія в районному центрі, то виникала проблема з графіком роботи, адже Тетяна Юріївна мешкає в селі, громадський транспорт курсує до певної вечірньої години. І тут допомогла тривала співпраця центру зайнятості та приватного підприємця Оксани Геги. Зрозумівши всю складність життєвої ситуації, Оксана Ярославівна погодилась надати робоче місце Луганській Тетяні зі зручним для неї графіком роботи. Пройшовши нетривале стажування на робочому місці, Тетяна Юріївна була працевлаштована продавцем продовольчих товарів. Чуйність та доброзичливість колег, розуміння керівника дали молодому працівнику змогу швидко адаптуватися в новому трудовому колективі.

Протягом поточного року послугами Сарненського центру зайнятості скористалось 20 громадян - переселенців із зони проведення антитерористичної операції, 9 з них вже працевлаштовані за направленням служби зайнятості. Щастить з роботою тим, хто займає активну позицію під час її пошуку, не падає духом, вірить у власні сили, вміє презентувати себе роботодавцю. Служба зайнятості завжди готова підтримати таких людей, надати їм і цінні підказки, і дієву допомогу.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ