Тернополю зменшено ліміти на використання газу у зимовий період

Тернополю зменшено ліміти на використання газу у зимовий період

19.09.14 08:10 0 712
На основі постанови Кабінету Міністрів України №296 від 9.07.2014, розпорядженням Тернопільської обласної державної адміністрації, комунальному підприємству «Тернопільміськтеплокомуненерго» затверджено ліміти на використання газу під час опалювального сезону 2014-2015 рр. Згідно цих розрахунків, ліміт споживання газу дорівнює 70% від факту використання цього виду палива у попередньому році. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

«Якщо взяти до уваги, що минулого року зима була тепла, а у Тернополі встановлювалися більш енергоощадні котли та індивідуальні теплові пункти у всіх закладах системи освіти міста, то ми повинні цього року зекономити не 30%, а до 60%, - розповідає Сергій Надал. – Виходить, що нас зобов’язують з 22 вересня відключити подачу гарячої води, у жовтні подавати два рази у тиждень гарячу воду, а у листопаді-грудні взагалі відмовитися від її постачання. Причому температура у приміщеннях в останні два місяці не повинна перевищувати +14 +15 градусів».

За словами міського голови, підхід до лімітів повинен бути диференційований з урахуванням особливостей кожного міста.

«Я направив звернення до Прем’єр-міністра України, Віце-прем’єр-міністра України, до голови облдержадміністрації та обласної ради, - додає Сергій Надал. – Ми просимо втручання в ситуацію. Ми надаємо аналіз і розрахункові цифри. Ми нагадуємо про чи не єдину в Україні програму планового щорічного зниження споживання газу містом – обставину, яку не було враховано. Ми вимагаємо перегляду показників об'єму газу, визначеного для Тернополя на цьогорічний опалювальний сезон».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ