На Тернопіллі нова Програма охорони навколишнього середовища розроблена за критеріями ЄС

На Тернопіллі нова Програма охорони навколишнього середовища розроблена за критеріями ЄС

19.09.14 15:53 0 663
На п'ятому пленарному засіданні 50 сесії Тернопільської обласної ради ухвалили Програму охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області на 2014-2020 роки.

«Ситуація у сфері екології на Тернопільщині – на межі катастрофи, - констатував заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. – Лише 10% сміттєзвалищ паспортизовано, лише 1% населених пунктів області мають розроблені схеми санітарної очистки (це найнижчий показник в Україні!) Вирішити низку проблем можна завдяки новій програмі. Її розроблено згідно вимог, зазначених в Угоді про Асоціацію між Україною та ЄС. Особливу увагу у Програмі зосереджено на впровадження європейських стандартів у сфері екології, а також - залучення коштів різних міжнародних організацій ЄС у цю сферу. Програма передбачає заходи з охорони атмосферного повітря, покращення стану поверхневих вод, поводження з відходами, розширення екомережі, адаптації до змін клімату та інші».

Розробники Програми – департамент екології та природних ресурсів Тернопільської облдержадміністрації, а також члени робочої групи - науковці, фахівці різних галузей, активісти громадських організацій.

Її основною метою є реалізація екологічної політики, спрямованої на стабілізацію та поліпшення стану навколишнього природного середовища в області, забезпечення сталого розвитку території, підвищення стандартів якості природних об'єктів до європейського рівня, економічно збалансованого використання природних ресурсів, впровадження управлінських механізмів.

Реалізуватимуть Програму охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області на 2014-2020 роки у два етапи. На першому (2014-2018 роки) – здійснюватимуть організаційні, господарські та інституційні заходи, які забезпечать успішне проведення прикладних природоохоронних робіт. Вони водночас націлені на реалізацію проектів і регламентів Європейського Союзу в галузі довкілля. На другому етапі (2019-2020 роки) – виконання заходів, реалізація яких призведе до стабілізації екологічної ситуації в області і максимальне наближення її показників до загальноєвропейського рівня.

Довідково:

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації проекту Програми – 82954,4 тис. грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові у Яворівському ...

КОМЕНТАРІ