На Тернопіллі військових навчають навати домедичну допомогу пораненим

На Тернопіллі військових навчають навати домедичну допомогу пораненим

19.09.14 09:24 0 682
На базі військоматів Тернополя розпочали навчання військових із надання домедичної допомоги. Підготовка військовослужбовців відбувається із врахуванням світового досвіду та сучасних реалій.

Відтак військових вчать як і в яких випадках застосовуються ті чи інші препарати та як зупиняти кровотечі. Під час так званих "симуляцій", коли відтворюються бойові дії, надавати медичну допомогу тренуються як рядові військові, так і військові медики.

«Нещодавно вийшов посібник «Домедична допомога в умовах бойових дій», авторами якого є і тернопільські науковці, - повідомив завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Тернопільського державного медичного університету ім.І.Горбачевського Арсеній Гудима. – Зробили його у форматі ілюстраційного кишенькового атласу. Також спільно з американською діаспорою розробили мінільний обсяг потрібних медикаментів для військових, які одразу і закуповуємо. При медичному університеті діє Міжкафедральний тренувальний центр, де курс навчання домедичної допомоги пораненим може пройти кожен охочий».

Окрім того, на базі станції медичної швидкої допомоги сформували бригади постійної готовності, які в умовах мобільного госпіталю зможуть надавати допомогу. Для цих медиків також готові провести курс тематичного вдосконалення, додав Арсеній Гудима.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ