Василь Хомінець: “Обласна рада продуктивно працює і вирішує важливі питання життєдіяльності області”

Василь Хомінець: “Обласна рада продуктивно працює і вирішує важливі питання життєдіяльності області”

19.09.14 14:37 0 636
Про це зазначив голова обласної ради Василь Хомінець, підбиваючи підсумки п'ятого засідання 50 сесії Тернопільської обласної ради, яка завершила свою роботу.

Так, за словами очільника представницького органу області, вдалося прийняти ряд господарських питань з надання необхідних дозволів для діяльності надрокористувачів, прийнято зміни до обласного бюджету на 2014 рік та внесено зміни до розподілу між суб'єктами обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, передбаченого обласному бюджету на 2014 рік. Сесія затвердила звернення обласної ради до Кабінету міністрів щодо проблемних питань постачання газу в період опалювального сезону 2014-2015 років. Також депутати прийняли ряд важливих звернень із соціальних питань. Стосувалися вони і визначення дати відзначення Дня Українського війська, і обмеження проведення в області у час війни на сході України розважальних заходів, а також звернення до голови Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні” щодо статусу осіб, які потерпіли від політичних репресій у дитинстві”. На сесії також було вирішено утворити комунальну установу Тернопільської обласної ради “Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів”.

Дискусію викликало питання про передачу приміщень гуртожитку Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти у Тернополі на умовах договору позички установі Тернопільської обласної ради “Тернопільське обласне державне музичне училище імені Соломії Крушельницької”. Депутати заслухали керівника департаменту освіти ОДА, подавали власні аргументації, однак до спільної думки не дійшли, і запропонований на сесію проект рішення не був підтриманий.

Голова обласної ради Василь Хомінець, підбиваючи підсумки дискусії, дав доручення департаменту освіти ОДА надати власні конкретні пропозиції у вирішенні питання та підготувати відповідний проект рішення, який розглядатиметься на наступній сесії.

50 сесія обласної ради завершила свою роботу.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 20 вересня в ...
Наступна новина: “Найвищою людською цінністю ...

КОМЕНТАРІ