В Чернівецькій області з нагоди професійного свята рятувальники провели для дітей переселенців святковий захід

В Чернівецькій області з нагоди професійного свята рятувальники провели для дітей переселенців святковий захід

20.09.14 14:01 0 635
Окрім виконання завдань за призначенням, працівники пожежно-рятувальних підрозділів Чернівецькій області, керуючись гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти.», активну увагу приділяють проведенню роз’яснювальної роботи із людьми, які проживають у Чернівецькій області. Зокрема, не забувають рятувальники і про тих, які знайшли домівку на території краю, переселившись із тимчасово окупованої території чи зони проведення антитерористичної операції.

Так, 18 вересня у Чернівцях в приміщенні Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей в рамках святкування професійного свята Дня рятівника співробітники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області провели святковий захід для дітей вимушених переселенців, які проживають в ліцеї. Даний захід проводився з метою запобігання виникнення нещасних випадків з дітьми та нагадування їм правил безпеки.

На початку зустрічі, рятувальники ознайомили дітей вимушених переселенців із історією пожежної охорони краю та запросили їх відвідати музей пожежно-рятувальної справи, який діє при Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області.

Після цього, фахівці Управління нагадали дітям про важливість дотримання елементарних правил безпеки в побуті, адже нехтування даними правилами може призвести до пожежі. Зокрема, рятувальники акцентували увагу дітей на небезпеці ігор із сірниками чи запальничками, оскільки вже в цьому році сталося 15 пожеж, які були спричиненні дитячими пустощами з вогнем. Також працівники Управління нагадали дітям і про небезпеку у випадку виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів. «Іноді достатньо найменшого поруху, щоб небезпечна знахідка вибухнула і травмувала людину» – зазначили фахівці Управління.

Також рятувальники продемонстрували навчальні відеофільми, за допомогою яких всі присутні закріпили набутті знання. Окрім цього, фахівці Управління ДСНС України у Чернівецькій області вручили присутнім пам’ятки та листівки із правилами безпеки. Всі діти щиро дякували рятувальникам за цікаво проведений захід.

Працівники Управління ДСНС приділяють значну увагу проведенню роботи із підростаючим поколінням, адже завдяки цьому можна запобігти виникнення нещасних випадків із дітьми, а набуті ними знання обов’язково пригодяться їм в майбутньому.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку міський голова ...

КОМЕНТАРІ