В Чернівецькій області все частіше телефонні шахраї використовують у своїх схемах посередників

В Чернівецькій області все частіше телефонні шахраї використовують у своїх схемах посередників

20.09.14 11:07 0 641
Руками третіх осіб зловмисники скоюють злочини, відбираючи у людей величезні суми грошей за нібито порятунок їх рідних від кримінальної відповідальності.

Так, нещодавно такий випадок трапився у Чернівцях. До 75-річного дідуся о третій годині ночі зателефонував невідомий чоловік. Останній представився працівником міліції та розповів, що онук дідуся потрапив у неприємну ситуацію. Аби він не потрапив за грати, потрібно заплатити 20 тисяч гривень. Стурбований дідусь одразу ж погодився заплатити.

А зловмисник, як виявилося, нині відбуває покарання у місці позбавлення волі, тож самостійно приїхати за грошима не міг. Тому він зателефонував до свого знайомого, який проживає у Чернівцях. Йому шахрай розповів, що терміново потрібно забрати борг. Тож посередник поїхав до дідуся за грошима. Коли ж кошти були забрані, потерпілий все намагався дізнатися у посередника, де ж його онук. Той, звісно, не знав про що йде мова, але зрозумів, що діло нечисте. Тож швидко чкурнув звідти. А потерпілий аж тоді передзвонив до онука та дізнався, що з ним все гаразд. Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся до правоохоронців.

Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам працівникам Шевченківського райвідділу УМВС швидко вдалося встановити особу посередника. Ним виявився 28-річний чернівчанин, раніше не судимий. Під час обшуку міліціонер знайшли у нього кастет.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідство триває. Також вживаються заходи, спрямовані на встановлення особи, яка безпосередньо ошукала дідуся.

І буковинська міліція вкотре нагадує: якщо вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними або міліціонерами, та просять чи вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Одразу ж зателефонуйте рідним, переконайтеся, що з ними все гаразд. А якщо вони на зв'язок не виходять – телефонуйте на 102!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Для Нововолинської міської ...

КОМЕНТАРІ