Керівник ВДСО Буковини взяв участь у нараді з питань забезпечення безпеки навчальних закладів

Керівник ВДСО Буковини взяв участь у нараді з питань забезпечення безпеки навчальних закладів

20.09.14 18:03 0 758
18 вересня 2014 року відділом фахової освіти, ліцензування і атестації, позашкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації на базі навчального закладу «Чернівецький професійний ліцей сфери послуг» організовано та проведено інструктивно-методичну нараду.

Тему наради «Особливості організації охорони праці, техніки безпеки та безпеки життєдіяльності в умовах посилення громадського порядку в місцях перебування учасників навчального процесу» обрано не випадково, адже гарантія безпеки учнів навчальних закладів - одне із головних питань забезпечення процесу навчання, і воно покладається не лише на викладачів.

Саме тому на семінар-нараду були запрошені представники правоохоронних органів, зокрема начальник Державної служби охорони при УМВС України в Чернівецькій області Сергій Чеботар. Розповідав він про організацію режиму безпеки навчальних закладів, гуртожитків та місць перебування студентів. Адже, як ми знаємо, саме у навчальних закладах людина формується як особистість, і ніщо не повинно відволікати її від навчального процесу.

Під час своєї промови Сергій Чеботар відзначив, що на сьогоднішній день під надійною фізичною охороною ДСО знаходяться п'ять шкіл, дві гімназії та один гуртожиток. Однак ця кількість неймовірно мала, оскільки на теренах краю працюють понад 450 закладів освіти, і кожен з них потребує надійної охорони та високого рівня безпеки учнів.

Керівником ДСО під час наради запропоновано винести на розгляд питання забезпечення безпеки та охорони навчальних закладів Буковини у батьківських комітетах на місцях. Після проведення даної роботи, в залежності від необхідності та можливості, буде прийнято рішення щодо забезпечення виду охорони для кожного закладу індивідуально.

ВДСО при УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальник із Деражні ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ