В Луцьку працівники міської ради приїхали на роботу на велосипедах

В Луцьку працівники міської ради приїхали на роботу на велосипедах

20.09.14 16:25 0 699
У Луцьку триває Європейський тиждень мобільності, основна мета якого спрямована на поліпшення навколишнього середовища і умов життя лучан. Цьогоріч наше місто вперше долучилося до ЄТМ, щоб обмежити використання приватних автомобілів на користь громадського і велосипедного транспорту, пішохідного руху.

У його рамках управління розвитку туризму та промоції міста організувало акцію “Чиновник на велосипеді”. Працівникам Луцької міської ради запропонували залишити власні автомобілі вдома, не користуватися маршрутними таксі, а приїхати на роботу на велосипедах. Це, на думку організаторів, і користь для здоров'я, і покращення екологічного стану міста.

Працівники міської ради з радістю долучилися до цієї ініціативи. Приїхав на велосипеді на роботу й заступник міського голови Тарас Яковлев. “Увести в повсякденне життя лучан велосипед - не так просто. Тож вирішили спробувати провести акцію “Чиновник на велосипеді”, аби визначити для себе, чи Луцька міська рада готова до того, щоб в перспективі її працівники їздили на роботу на велосипедах. Однозначно, поки ми ще не готові. Недостатньо місця для паркування велосипедів, відсутні душові кабіни. Проте, ми побачили, у якому напрямку необхідно рухатися і що робити”, ­ зазначив він.

Тарас Яковлев наголосив, що із задоволенням користується велосипедом. “У вихідні дні активно використовую велосипед. Якщо мені необхідно на якусь зустріч чи ще кудись, то не використовую автотранспорт. Звичайно, якщо необхідно перевезти якийсь вантаж чи з родиною з'їздити кудись, то користуюся автомобілем. Але велосипед - це здоровий спосіб життя і користь для організму”, - підсумував він.

парковка для велосипедів біля міської ради була повністю заповнена велосипедами.

Усі працівники, які приїхали на роботу велотранспортом, зауважували, що це зробили з радістю і в повсякденному житті активно використовують велосипеди.

Начальник управління розвитку туризму та промоції міста Наталія Бунда наголосила, що у європейських країнах дуже активно користуються велосипедами. Нормальним явищем є те, що людина на роботу їздить на велосипеді. На її думку, необхідно і у нас активніше популяризувати велосипед та розвиток велоінфраструктури. Вона наголосила, що проїхавшись на велосипеді, отримала багато позитивних емоцій та заряд енергії на весь день.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: урок ...
Наступна новина: Відзначили кращих ...

КОМЕНТАРІ