Волинь: в області продовжуються роботи зі створення реабілітаційного центру для учасників АТО

Волинь: в області продовжуються роботи зі створення реабілітаційного центру для учасників АТО

20.09.14 18:27 0 721
В обласному центрі продовжується робота зі створення та функціонування Реабілітаційного центру з надання медико-психологічної допомоги військовим, які повернулися із зони АТО. До цього процесу залучені профільні департаменти ОДА, медики, волонтери. Це питання обговорено на засіданні оперативного штабу з питань протидії загрозам національної безпеки в області, який провів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Центр буде діяти при обласному госпіталі для ветеранів та інвалідів війни з 1 жовтня. Як доповів начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк, з власних резервів віднайдено 450 тис. грн на ремонт приміщень і 110 тис. грн - на закупівлю необхідного обладнання. Цього тижня відбувся семінар-навчання з надання психологічної допомоги учасникам АТО та членам їх родин, у якому взяли участь 49 осіб. Проводили це навчання 17 професійних волинських психологів з практичним досвідом роботи.

Ігор Ващенюк також поінформував, що фахівці реабілітаційного центру працюватимуть на волонтерських засадах, у тісній співпраці з патронатною психологічною службою, яка надаватиме практичну допомогу на місцях та консультаційним пунктом психологічної допомоги СНУ ім. Лесі Українки.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик особливо наголосив, що безпосередньо на місцях також мають бути створені умови для реабілітації військових. «Мова не йде про великі окремі установи. Виділіть на ці потреби декілька палат у медичних закладах. Першу необхідну допомогу хлопці отримуватимуть у Луцьку, подальший супровід та реабілітація – на місцях», - підкреслив він.

Також він зауважив на максимально чіткій взаємодії для надання якісної допомоги та повноцінної реабілітації волинських військових. Голова облдержадміністрації дав доручення при формуванні бюджетів на 2015 рік закласти кошти на реабілітацію наших бійців.

Під час засідання оперативного штабу йшлося й функціонування Координаційного центру допомоги учасникам АТО та членам їх родин, створення якого ініціювали громадські організації. Володимир Гунчик зауважив, що за забезпечення його стабільної роботи передусім відповідає влада міста та області. «Тут має бути чітка координація дій, щоб уникнути дублювання», - зауважив він.

Окремо обговорили питання посилення інформаційної безпеки в області, зокрема кроки влади для захисту інформаційного простору Волині від проросійської пропаганди.

Окрім того, проаналізували роботу зі створення оперативних штабів районах, а також обговорили координацію діяльності волонтерів, які надають допомогу військовослужбовцям в зоні АТО.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області - ...
Наступна новина: На фасаді школи у Львові ...

КОМЕНТАРІ