Для Нововолинської міської лікарні придбано сучасне обладнання вартістю майже 4 млн грн

Для Нововолинської міської лікарні придбано сучасне обладнання вартістю майже 4 млн грн

20.09.14 11:15 0 643
Якісні медичні послуги та обстеження на сучасному обладнанні стають все доступнішими для волинян.

У Нововолинській міській лікарні запрацював кабінет комп'ютерної томографії з сучасним апаратом Siemens SOMATOM Emotion 6. Вартість нового обладнання - майже 4 млн грн. Придбати його стало можливо завдяки співпраці міської влади та інвесторів, які займаються встановленням медичного устаткування у низці європейських країн й нині активно відкривають свої філіали в Україні.

18 вересня відбулося урочисте відкриття кабінету за участю голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, який перебував з робочою поїздкою у Нововолинську.

“Приємно, що сучасні методики стають для мешканців краю все більш доступними. І вже нововолинцям не потрібно буде їхати в обласний центр, аби зробити таке обстеження”, - сказав Володимир Гунчик.

“Обласна влада цілеспрямовано працює над тим, щоб усі, без винятку волиняни могли отримувати якісні медичні послуги на місцях. Перш за все для цього необхідно розвивати первинку. Волинь виграла грант від Світового банку на суму 30 млн дол. США, які перш за все, спрямують саме на ці цілі”, - зазначив голова облдержадміністрації.

За словами головного лікаря Віктора Мороза, відкриття кабінету комп'ютерної томографії у Нововолинській міській центральній лікарні віднині дає можливість здійснювати діагностику захворювань головного мозку, органів грудної клітини, черевної порожнини, малого тазу та відділів хребта упродовж однієї години. А пацієнти не будуть витрачати час на поїздку до обласного центру задля отримання таких послуг. Це особливо важливо для людей з хронічними та гострими захворюваннями, які проживають у віддалених населених пунктах.

Голова облдержадміністрації також ознайомився із роботою місцевого відділення гемодіалізу, реабілітації інвалідів та рентген-кабінет, де від червня працює сучасний цифровий апарат, придбаний за кошти міської влади.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ