Володимир Гунчик: ”Ми повинні сконцентрувати всі свої зусилля для надання якісних адміністративних послуг”

Володимир Гунчик: ”Ми повинні сконцентрувати всі свої зусилля для надання якісних адміністративних послуг”

20.09.14 08:55 0 633
18 вересня голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, у рамках робочої поїздки в м. Нововолинськ, ознайомився з роботою місцевого Центру надання адміністративних послуг

За словами заступника Нововолинського міського голови Едуарда Савіка, ЦНАП працює вже понад рік, надає 103 адміністративні послуги та прийняв уже понад 2 тис. громадян.

ЦНАП розподілений на декілька секторів, як цього вимагає законодавство, зокрема: сектор прийому, очікування, інформування та безпосереднього обслуговування. Для зручності громадян діє електронна черга, є зразки для написання заяв, облаштовані місця для їх заповнення. Це значно спрощує процедуру оформлення та отримання документів. В планах поставити ще й банкомат, щоб одразу можна було внести плату за окремі послуги. Кожне робоче місце обладнане комп'ютерною технікою, сейфом для зберігання документів, ведеться відеоспостереження, всі телефоні дзвінки працівників записуються.

Згідно внесених Президентом України Петром Порошенком змін до Закону “Про адміністративні послуги”, Державна міграційна служба повинна передати свої функції Центру надання адміністративних послуг. “У цьому питанні ми досягли спільної думки та розуміння. Представники міграційної служби вже проводять навчання з працівниками-адміністраторами щодо механізму видачі закордонних паспортів. І найближчим часом планується передача цих функції у ЦНАП”, - розповіла начальник Нововолинського Центру Алла Ковальчук.

Налагоджена робота і реєстраційної служби, місць для прийому громадян достатньо, черг немає. Також у центрі відбувається запис на прийом до міського голови та його заступників. З нового року функції громадської приймальні теж планують передати до Центру надання адміністративних послуг.

“ЦНАП створений для того, щоб уникнути прямого контакту від замовника до виконавця. Робота має бути прозорою”, - наголосив заступник міського голови.

“Створення ЦНАПів - це крок до самостійності самоврядування на місцях, адже одне із основних завдань, поставлене Президентом України, - децентралізація влади. Ми повинні сконцентрувати всі свої зусилля для надання якісних адміністративних послуг”, - резюмував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненське підприємство ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ